Buse Naz Çakıroğlu ve Busenaz Sürmeneli Tokyo 2020'de finale yükseldi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’yi temsil eden boksörler Busenaz Sürmeneli ve Buse Naz Çakıroğlu yarı finalde rakiplerini eleyerek final biletini aldı. Milli sporcular, altın madalya mücadelesi verecek.

Türkiye Boks Federasyonunun bugün aktardığı bilgiye göre 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nın on ikinci gününde boksta Türkiye’yi temsil eden kadınlar 69 kiloda Busenaz Sürmeneli, ve 51 kiloda Buse Naz Çakıroğlu finale yükseldi. Japonya’nın başkenti Tokyo’da bulunan Ryōgoku Kokugikan Arena’da Busenaz Sürmeneli, Hindistanlı Lovlina Borgohain’le karşılaştı. Busenaz Sürmeneli, çok iyi başladığı ilk rauntta hakemlerin 5’inden de tam puan aldı. İkinci rauntta da hakemlerde 10’ar puan almayı başaran Busenaz, son rauntta da üstünlüğünü korudu ve altın madalya kazanmak için adını finale yazdırdı.

Son dakika: Buse Naz Çakıroğlu ve Busenaz Sürmeneli Tokyo 2020'de finalde!  Tarihimizde birinci kere... - EN YENİ MEDYA insanın özü

BUSENAZ SÜRMENELİ ALTIN MADALYA İÇİN ÇİNLİ RAKİBİYLE MÜCADELE EDECEK

Sürmeneli’nin altın madalya mücadelesindeki rakibi Çinli Hong Gu oldu. Çinli sporcu, yarı final karşılaşmasında ABD’li Oshae Jones’u 4-1 yenerek finale çıktı. Çinli Hong Gu’nun iki Asya şampiyonluğu, iki de dünya ikinciliği bulunuyor. Busenaz’ın altın madalya için final müsabakası 7 Ağustos Cumartesi günü TSİ 09.15’te oynanacak.

Boksta tarihi başarı! Busenaz Sürmeneli Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda yarı  finale yükseldi... - Son Dakika Spor Haberleri

Busenaz Sürmeneli

BUSE NAZ ÇAKIROĞLU FİNALDE!

Kadınlar 51 kiloda mücadele eden Buse Naz Çakıroğlu da finale çıkmayı başardı. Buse Naz Çakıroğlu, Kokugikan Arena’da Çin Taipeisi’nden Hsiao-Wen Huang’la karşılaştı. Buse Naz, ilk rauntta son derece iyi bir performans gösterek 5 hakemden de tam puanını aldı. İkinci rauntta da 5 hakemin 3’ünden fazla puan alan Buse Naz, son rauntta da üstünlüğünü korudu ve adını finale yazdırdı.

Buse Naz Çakıroğlu Tokyo'da finale yükseldi

Buse Naz Çakıroğlu

BUSE NAZ ÇAKIROĞLU, ALTIN MADALYA İÇİN BULGAR RAKİBİYLE KARŞILAŞACAK

Çakıroğlu’nun finaldeki rakibi Bulgar sporcu Stoyka Zhelyazkova Krasteva oldu. Kokugikan Arena’da Bulgar sporcu, ev sahibi Japonya’dan Tsukimi Namiki’yi 5-0 yenerek adını finale yazdırdı. Krasteva’nın bir Avrupa şampiyonluğu, iki kez de dünya ikinciliği bulunuyor.


Buse Naz’ın altın madalya mücadelesi vereceği final maçı 7 Ağustos Cumartesi günü TSİ 08.15’te düzenlenecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.