Bursaspor'un Yeni Teknik Direktörü Tamer Tuna İçin İmza Töreni Düzenlendi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Bursaspor'un Yeni teknik direktörü Tamer Tuna için Bursaspor Özlüce Tesisleri'nde imza töreni düzenlendi. Basına açık olarak düzenlenen imza töreninde Başkan Hayrettin Gülgüler açıklamalarda bulundu. Hayrettin Gülgüler, "İlk temasımızı BŞB Erzurumspor maçından sonra yaptık. Kendisinin bazı şartları oldu. Gün bugünmüş dedi. Kendisine çok çok teşekkür ediyorum, çok güzel bir ekibi var. Tamer hocama hoş geldin diyorum ve hayırlı olsun diyorum." ifadelerini kullandı.

Yeni teknik direktör Tamer Tuna kendisi için düzenlenen imza töreninde basın mensuplarının sorularını cevapladı. Tamer Tuna, "Bursaspor nereden başlasak, ne söylesek farklıdır. Bundan önceki süreçte Bursaspor camiasını hem motive edecek hem de geleceğe dönük planlarımızda nerede olması gerektiği ile ilgili çok olumlu düşüncelere sahip olabilecek konuları konuşmuştuk. Neden olmadığı ile ilgili, ilk görüşmeden sonraki yaşanan süreçleri konuşmayacağım. Ama asla hiçbir zaman maddesel sebepler olmadı. Kendi kariyerim ile Bursaspor’un gelecek planlarıyla alakalıydı tüm düşünce. Bugün geldiğimiz noktada kendi düşüncelerimi paylaştım. Görüşme sürecinde yaşadıklarımızla ilgili, zihinsel kaygılarımla ilgili fikir alışverişinde bulundum. Birçok olumsuzluk herkesin malumuydu. Ama şu an bu faktörlerden çok uzak, artık tecrübelenmiş ve bu tecrübelerden yararlanmış başkana ve yönetime sahip olduğumuzun farkına vardım. Geldiğimiz süreçte çok değişimler oldu, bu süreçteki değişimlerden dolayı herkesin hedeflerle ilgili olumsuz düşüncelere sahip bir psikoloji yapısının olduğunun farkındayız. Burada oluş nedenimiz budur. Benim bu anlaşmayı yapma nedenim budur. Kendi kariyerim adına da çok düşündüm. Süper Lig’de yıllarca çalışmış bir teknik direktörüm. 3. Lig’den başlasam da kariyerime, çok fazla tecrübe kattığı 3 yıl yaşadım, sonra alt liglerde çalıştım. Buradaki pozisyonu ve duyguyu da çok iyi bilen bir teknik adamım. " açıklamalarında bulundu.

Biz İnandığımızı Tekrar Yaşamaya Geldik
Önemli olan her zaman Bursaspor. Biz inandığımızı tekrar yaşamaya geldik. Ben tercihimi öyle yaptım. Kendi adıma Bursaspor’u da, buradaki anlayışın ve hedeflerde de birleşmiş noktadayız. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Hem kulüp hedefleri, hem kendi inançlarım adına iyi yönde yaşayacağımız güçlü bir dönem olmasını istiyorum. Bunun için çalışacağız. Hiçbir zaman bu mücadeleyi bırakmayacağız, mücadelemiz asla bitmeyecek. Herkese ihtiyacımız var. Hepimize hayırlı olmasını diliyorum.

Hayallerin Bitmediği Bir Noktadayız
Hayallerin bitmediği bir noktadayız. Hayallerimiz bittiğinde biz de bitiyoruz.  Sonuçlar hayatımızın kaynağı. Sonucu getiren en önemli şey de çalışma, anlayış, süreç ile alakalı neler yaptığımız ile ilgili. Bursaspor ile ilgili oyun anlayışı, takımın temel prensipleri analiz ettiğimizde bir hayli olumsuz olduğunun farkındayız. Bundan sonraki süreçte yapacağımız tüm planlamanın, sistemin, gelecek ile ilgili tüm hedeflerin ortak noktada takımla birlikte sonuçların da kısa vadede alınacağı bir hale getirmek istiyoruz. İkinci hedef takımın Süper Lig’de olması. Bursaspor’un camia olarak ne kadar güçlü büyük olduğunu biliyoruz ama bu büyüklüğünün en önemli kaynağının Bursaspor tarihi olduğunu biliyoruz. Kısa vadede ilk hedefimiz play-off. Fakat sonraki süreçte de Süper Lig’den, asla hedeften şaşmayacak kopmayacak takım inancını sağlamak istiyoruz. Bunu sağlayacak gücümüz var. Bizlere güvenebilirsiniz. Ben çok inançlıyım. Sadece inanmak yetmiyor. Çalışacağız. Bu enerjinin, gücün ve birikimin sahibiyiz. Bu yıl herkesin desteğine ihtiyacımız var. Bursa’nın, Bursa’yı dışarıdan destekleyen tüm camianın desteğine ihtiyacımız var. Tek olarak hedefim yok, bütünlük hedefim var. Bunu hep beraber gerçekleştirebileceğimizi düşünüyorum. İlk hedef tabii ki bu haftadan başlayarak hem oyun anlamında hem sonuçta taraftarımızı mutlu etmek istiyoruz.

Altyapıdan Hiç Kopmayan Bir Teknik Ekibimiz Olacak
Tüm basamakları güçlü bir şekilde geçmek istiyoruz. Şu anda odaklandığımız tek nokta A takımın mevcut durumu ile ilgili olduğunun farkındayız. Bursaspor’un tarihinde geçmişinde altyapısının Türkiye’nin en güçlü yerinde olduğunu ve liglerde farkına varmadığımız 100’ün üzerinde altyapıdan oyuncuların olduğunu profesyonel liglerde biliyoruz. Buna Bursaspor’da da yer vermek gerekiyor. Altyapıdan çıkan oyuncularımız, genç milli takımlarda oynayan çok yetenekli oyuncularımız var. Bunları üreten bir Bursaspor’a, o oyuncuları takıma kazandıran hem de maddi anlamda getirilerinin olmadığı bir Bursaspor olduğunda da içinde bulunduğumuz durum ile karşı karşıya kalıyoruz. Bizim hedefimiz sadece a takım ile ilgili değil, gerçekçi olalım. Şu an tüm konsantrasyonumuzu A takımın şu anki durumuna vereceğiz ama Ali Aköz ve ekibiyle de konuştuk. Onlardan hiç kopmayan bir teknik ekibimiz olacak. Bu koordinasyonu da çok iyi sağlayabilen bir yapıdayız. Altyapıya önemi ve desteği, bazen A takımdan kendi ekonomik planlamasından bile alarak vermek isteyen bir yapımız var. Ama ilk hedef tabii ki takımın Süper Lig’de olmasını sağlayacak seviyeye çıkaracak planın içerisinde olmak.

O Kaosu Yaşayan Bir Futbolcuydum
Transfer planlamamızda var, prensip anlayışlarla alakalıydı maddi anlamda o günden bugüne çok bir şey değişmedi. Bursaspor’un içinde bulunduğu durumu kullanan sayısal değişim yaşamadık bunu bilelim. Öyle bir kafa karışıklığı olmasın. İlk anlaşamadığımız dönemde de parada anlaşılmadı diye yazıldı, hiçbir zaman rakamlarla ilgili görüşme geçmedi son aşamaya kadar. Ne olabilir ile ilgili yaptığımız görüşmelerde bulunan pozisyona göre kendi değerimizi ortaya koymuştuk. Süper Lig’de  aldığım tekliflerden dolayı da orada görüşmeler yaptım. Hatta 1. Lig’de çok takımdan proje teklifleri aldım.Ligi bilen bir insanım tüm maçları izliyorum. O dönem yüz yüzde İstanbul’da görüşmemiz oldu. İkinci görüşmeyi Bursa’da yaptık. O görüşmeden sonra şekillenmeye başladı. Hiçbir kararımı da net olmadan hareket etmedim. Geçmiş yıllardaki tercihlerimde tabii ki tercihlerin devamı olmayabiliyor. Sezon başından takımı aldığımda takımın ligde olacağını garanti eden bir anlaşma ile gelmek istedim. Süreç bununla ilgiliydi hedefler ve kendi inancımla ilgiliydi. İnandığım en son aşamada da Hayrettin Başkanım ve Emin Adanur ile görüştüğümüzde açıkçası gelecekle ilgili konuştuk. Teknik adam değişikliklerinde; artık oyuncu inancının, sizin inancınızın, taraftar inancının kaybolduğu dönemde kendim inanmam lazım herkesi inandırmak için. Bursaspor’a inanan bir insanım, teknik direktörlüğün ötesinde buraya liderlik edebilecek ekibe sahip olduğumu biliyorum. Umarım gerçekleştirebilirim. Yaptığımız çalışmalarımızla da bunu destekleyici somut işler göstermek istiyoruz. Süper Lig’de de devam edebilecek teklifler almıştım fakat "Neden Bursaspor olmasın?" Tekrar kendim ve Bursaspor için doğru buluşma zamanının bu zaman olacağını düşündüm. Üzücü olsa da, düşen takıma sonradan katılan ve o kaosu yaşayan futbolcuydum. Düşme adayı Süper Lig’de çok mücadele verdim hepsinden alnımızın akıyla çıktık. Bursaspor’u hedeflerine götürecek inanca sahip olduğum için bu anlaşmayı imzaladık.

Futbol Aklı Bursaspor’un Adıyla Birleşecek.
Fedakarlık yapan bugüne kadar maddi ve manevi anlamda karşılığını alamamış bir yönetim ile görüşme yaptım. Çok fazla şey konuştuk. Tesisteki, çalışanlar dahil hepsiyle görüşmelerimiz oldu. Futbol aklı önemlidir futbol aklı sahada da önemlidir. Futbol aklını kazandıracak tüm kaynakların da bizde olduğnu biliyoruz tecrübesiz insanlar değiliz. Bu aklı götürebilecek önemli insanlara sahibiz. Fikir birliği ve bunu uygulamak esas. Transfer yaparken yapacağız. Mevcut kadronun durumu ile ilgili tespitleri takımın mali durumunu gözeterek yapacağız. Tüm yanlış adımları, geçmişi değerlendirerek yapacağız. Ortak aklı bu şekilde bulacağımızı düşünüyorum. Ben bu sürece yürekten inanıyorum. Emin olun kendi inandığımızın kaynağında; futbolculardan alacağımız verimle ilgili, yönetimimiz, tesislerimiz, altyapımız tüm personelimiz dahil nasıl yönetilmesi gerektiğini iyi bilen, hatalardan da tecrübe eden Bursaspor olacak. Futbol aklı Bursaspor’un adıyla birleşecek.

Hedefimiz Her Daim Süper Lig
Uzun vadeyi Süper Lig’de yer alacak takım olmak. Bu sezon ya da gelecek sezon. Kısa vadede hedef bu yıl puan farkını kapatacak bir Bursaspor olabilmek. 3 maç kaybedilebilir ama inandığımız noktada bazı doğruları ve onları oyuncularla birlikte gerçekleştirecek bir şekilde ortaya koyarsanız sonucu eninde sonunda alacaksınız. Ligin son haftasında da bu olabilir. Geride kalmış olduğumuz puan durumunda kazanarak çıkabileceğimiz için puan hesabı yapmadan, hiçbir şekilde kaybetmeyen bir Bursaspor takımı olmasını istiyoruz. En önemli nokta kriz dönemlerini yönetebilmekten geçiyor. Burada sadece dış basını, sosyal medyayı değil, çok fazla cehalete inanan bir yapıdayız. Sistemin planlamanın organizasyonun gerçekleşmesi gerekirken başka konulardan bahsediyoruz. Sosyal medyam yok. İlk işimiz oyuncuları soyutlayacak, zihinlerini temiz bir şekilde tutacak bir planlamayı konuştuk. 8 puanlık farkı kapatmak istiyoruz kısa vadede. Yukarı ile puan farkının da çok olmadığının farkındayız. Play-Off’u oynayarak Süper Lig’e çıkacak bir takım hedefimiz var. En önemli adım ilk adımdır.

bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.