Brezilyalı futbol efsanesi PELE 82 yaşında hayatını kaybetti

Pek çoklarına göre dünyanın en iyi futbolcusu olarak görülen, Brezilyalı futbol efsanesi Pele 82 yaşında hayatını kaybetti.

Futbol tarihinin üç kez Dünya Kupası kazanan tek futbolcusu olan Pele, bir süredir böbrek ve prostat problemleri yaşıyordu.

Pele: Dünya Kupası'nı üç kez kazanan tek futbolcu olan 'Yeşil sahaların kralı'

2012'den itibaren sağlığı kötüleşen Pele, en az iki kalça ameliyatı geçirdi ve böbrek sorunlarından mustaripti. 2021'de rutin bir muayenede doktorlar bağırsaklarında habis bir tümör buldu.

Eylül 2021’de Sao Paulo’daki Albert Einstein Hastanesi’nde bağırsak ameliyatı oldu.

Pele

KAYNAK, GETTY IMAGES

Ancak Kasım 2022’de durumu kötüleşince tekrar hastaneye yatırıldı.

Kızı Kely Nascimento, sık sık sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımlar yaparak, babasının sağlık durumu ile ilgili futbolseverleri bilgilendirdi.

grafik

Perşembe günü hastaneden yaptığı bir paylaşımda ise “Her şey senin sayende. Seni sonsuz seviyoruz. Huzur içinde yat” dedi.

Hastane de, kötüleşen kolon kanserine bağlı birden çok organın iflası nedeniyle Pele’nin öldüğünü duyurdu.

Pele'nin Twitter hesabından ise şu paylaşım yapıldı:

“Bugün huzur içinde aramızdan ayrılan Kral Pele'nin yolculuğuna ilham ve sevgi damgasını vurdu.”

Pele

KAYNAK, GETTY IMAGES

21 yıllık kariyerinde çıktığı 1363 maçta kaydettiği 1281 golle tüm zamanların en çok gol atan futbolcusu olan Pele, milli takım formasıyla 92 maçta 77 gol kaydetti.

1958, 1962 ve 1970 Dünya Kupaları’nı kaldıran ve bu kupayı üç kez kazanmış tek futbolcu olarak tarihe geçmiş efsane, 2000 yılında FIFA Yüzyılın Futbolcusu olarak seçildi.

BBC

Anahtar Kelimeler:
BrezilyaFutbolVefatPele
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.