Beşiktaş Vodafone Kadın Futbol Takımı Şampiyon

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Beşiktaş Vodafone Kadın Futbol Takımı, Antalya’da düzenlenen Kadınlar 1. Ligi’nde şampiyon oldu.

Futbolda cinsiyetçi algının kırılması için mücadele veren Beşiktaşlı kadın futbolcular, bu sonuçla 4’üncü kez isimlerini Türkiye kadın futbolu tarihine altın harflerle yazdırdı.

Vodafone’un teknolojiden futbola her alanda cinsiyetçi algının kırılması hedefiyle başlattığı “Ben Varım” hareketi kapsamında hem isim hem de göğüs sponsoru olduğu Beşiktaş Vodafone Kadın Futbol Takımı, Antalya'nın Manavgat ilçesinde düzenlenen Kadınlar 1. Ligi’nde Fatih Vatan Spor’u 2-0 mağlup ederek şampiyon oldu. Vodafone, 3 hafta süren lig boyunca kıyasıya mücadele vererek finalde kupayı kaldıran ve ligde 4’üncü şampiyonluğunu elde eden Beşiktaşlı kadın futbolcuları ilk kutlayanlar arasında yer aldı.

Beşiktaş JK Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nur Çebi, şunları söyledi:

“Bugün Süperlig Kulüpleri içerisinde tek Kadın Futbol Takımı olan Beşiktaş Vodafone Kadın Futbol Takımımızın,  Kadınlar Futbol 1. Ligi Sağlık Çalışanları Sezonunu’nu şampiyon olarak tamamlamasının mutluluğunu yaşıyoruz. Bu gururu tüm Beşiktaşlılara yaşatan takımımızın idari ve teknik heyetiyle tüm kadın futbolcularımızı yürekten tebrik ediyorum. Tüm liglerde dördüncü, 1. Lig’de ikinci şampiyonluğu kazanarak Beşiktaşlılara bu büyük mutluluğu yaşattıkları için Beşiktaş Vodafone Kadın Futbol Takımımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Takımıza isim ve forma sponsoru olan Vodafone’a da kadın futboluna verdikleri destekten dolayı müteşekkirim. Ülkemizde kadın futbolunun gelişmesi için Beşiktaş JK olarak takımımızla var olmaya devam edeceğiz. Kadın sporcularımızın nice başarılarıyla gururlanacağımız bir gelecek diliyorum.”

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin ise şunları söyledi:

“Tüm spor branşlarında olduğu gibi futbolda da kadınların varlığını desteklemek ve artırmak hepimizin görevi. ‘Kadınlar futbol oynayamaz’ şeklindeki bilinçsiz önyargı, yıllarca kadınları futboldan uzak tuttu. Toplumda yerleşik olan ve spora da yansıyan bu cinsiyetçi yapının değişmesi gerekiyor. Toplumun genelinde erkeklere biçilmiş rol tanımlarında kadınların da yerinin olduğuna ve bunun cesaretle ön plana çıkarılması gerektiğine yürekten inanıyoruz. Bu inançla, futbolda ‘Ben Varım’ diyen Beşiktaşlı kadın sporcuları destekliyor ve takımımıza hem isim hem de göğüs sponsoru olmaktan gurur duyuyoruz. Başarılı bir mücadele sergileyerek şampiyonluğu kucaklayan Beşiktaş Vodafone Kadın Futbol Takımı’nı yürekten kutluyor, kendileriyle gurur duyuyoruz. Kadın futboluna desteğimizi sürdürülebilir bir yapıda devam ettirmek istiyoruz.”  

meltem_bakiler

Kadın futboluna tam destek

Kadın futbolunu destekleyen Vodafone, kurulduğu günden bu yana destek verdiği Beşiktaş Vodafone Kadın Futbol Takımı’na bu yıl göğüs sponsorluğunun yanı sıra isim sponsoru da oldu. Beşiktaş Vodafone Kadın Futbol Takımı’nın geçen yıl Vodafone Park’ta Atlético de Madrid Kadın Futbol Takımı ile oynadığı Vodafone Kupası 33 bin izleyiciyle tribün rekoru kırmış ve Türkiye’de bir kadın futbol maçında en fazla taraftarın bulunduğu müsabaka olmuştu.

Hibya Haber Ajansı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.