Ampute Futbol Milli Takımı üst üste ikinci kez Avrupa Şampiyonu oldu!

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Türkiye Ampute Futbol Milli Takımı İspanya’yı 6-0 yendi. Bu sonuçla Türkiye takımı, üst üste ikinci kez Avrupa Şampiyonu oldu.

Son şampiyon Türkiye Ampute Futbol Milli Takımı, Polonya’nın Krakow kentinde bugün düzenlenen Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası’nın finalinde İspanya’yla karşılaştı. Ampute Futbol Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası’nın finalinde İspanya’yı 6-0 yenerek üst üste ikinci kez adını şampiyon yazdırdı. Karşılaşmaya iyi başlayan ay-yıldızlı takım, 6’ıncı dakikada Ömer Güleryüz’ün attığı golle 1-0 öne geçti. Ömer’le 10’uncu dakikada farkı 2’ye çıkaran Türkiye takımı, 21’inci dakikada da Kemal Güleş’le skoru 3-0 yaptı. Rahmi Özcan’la 24’üncü dakikada bir gol daha atan Türkiye, ilk yarıyı 4-0 önde bitirdi.

Avrupa Şampiyonu Türkiye! - Arti33

TÜRKİYE, ÜST ÜSTE İKİNCİ KEZ AVRUPA ŞAMPİYONU

Ay-yıldızlı ekip ikinci yarıya da golle başladı ve Ömer Güleryüz’ün 26’ıncı dakikadaki üçüncü golüyle farkı 5’e çıkardı ve skor 5-0 oldu. 42’nci dakikaya gelindiğinde Kemal Güleş’in golü maçın skorunu belirledi ve Türkiye, İspanya’yı 6-0 yenerek adını şampiyon yazdırdı.
İstanbul’da gerçekleştirilen 2017 Avrupa Şampiyonası’nda da kupanın sahibi olan Türkiye Ampute Futbol Milli Takımı , 2021’de de zirveye yerleşerek üst üste ikinci kez Avrupa Şampiyonu oldu.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.