Uyan bebeğim..

Sabah oldu… Sabah hayırdır, yepyeni bir diriliştir, sabah Allah’a yakındır. O’na yakın olan her şey bana da yakındır. Kuşu dinle, ağacı dinle… Görünmeyenin gerisindeki muhteşemlik onda gizlidir. Görünen aldatıcıdır, yanıltıcıdır; asıl güzeli göremediğinde aradığındır.

Gecenin ürkütücülüğü, görmenin zayıflığındandır. Ürkme!.. Yıldızlar ve gökyüzü seni bana bağışlayanın gizemidir… O’nu gör!.. Boşlukta sallanan, birbirine göz kırpan o alemi keşfetmek insanlığın bilinmezliğe susamışlığıdır. Bilinen kolaydır. Kolayda cazibe yoktur. Bahar geliverdi mutluluğu ne kadar aldatıcı!.. Uzun, yorucu, sessiz ve derin bir mücadele… Ağaç sancılı, uzun süre… Ve bir sabah pembe-beyaz bebecikler gözlerini açıyor. Görünen geceden sabaha ulaşmadır. Ne tuhaf! Ya görünmeyen, baş döndürücü serüven…

Suyu suya katmayan, boşluğu avizelerle donatan, bir nokta kadar varlıktan binbir lezzeti doğuran o görünen görünmeyendir. Bak ve gör!..

Ve senin, kalbimi çarptırıp, bedenime düştüğün o dokuz ay görünmeyeni gördüm. Her saniye her dakika, kıpırtıların gözyaşım oldu. Baharı yaşadım. Bildim bilinmeyenleri yaşarken… Gözünü açtığında bir bahar dalıydın. Ben baharı bilirim, gizemini seninle keşfettiğim…

Bütün güzellikler, gizemlerdedir… Ve kadın gizemdir… Bin bir duygu yüklü, görmek, bilmek isteyen için sayfalar dolusu kitaptır. Tadı bitmez, okunması bitmez, keşfi bitmez… Belli ki çok emek edilmiş… Belli ki görmek, cevherini bilmek istemeyene lütuf sayılmış, sunulmuş… Dondurulmadan, örselenmeden, sonbaharlara ve kışlara mahkûm edilmeden önce nadide bir gülmüş “Siyah Gül” katmer katmer gizem, ayaklara serilmiş cennete inat karanlıklara mahkûm edilmişlik.

Uyan bebeğim… Sabahım, baharım gülüm uyan!.. Uyan ve başkalarını görmediklerini görme şansını yakala!.. Bahçemizde sarmaşık yeşillendi… Saksıdaki onbir ay ve delicesine özlediğim dağlarım çiçeklendi. Sabah da, gece de benim, çiçek de çimen de… Hepsine bak kızım! Ve bana, sana, bize bağışlanan doğum sancısına şükret. O’nun muhteşemliği, anlayabilene ezeli ve ebedi bağışıdır. Arkalara mahkum etmek, gözyaşı ile özdeşleştirmek, güzelliğini görünüşünde aramak, aczinden mutlu olmak zavallılığını imparatorluk sayanlar, gün geldiğinde tahtın kimde olduğunu görecekler.. Gaflet, görünene aldanmaktadır.

Bahar bizim bebeğim!... Lütuf başkalarına olsa da biz bizdeki cevherleri biliriz. Biz bize benzeriz. Hiç bir şeyin izleyemediği soyluluğumuz orada gizlidir. Gül biziz, gülün beyazını seç kızım, pembesini hatta sarısını, sana biçilen siyaha dön sırtını… Güzeldir siyah, soyludur, inkâra gerek yok. Ancak bir renktir öyle kalmalı… Yaşamın rengi ak olmalı… Süt gibi, sütümüz gibi…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Uğur 3 yıl önce

Harikasın Aytacim