Ukrayna Milletvekilinden hüzünlü vatan şarkısı "Ey Güzel Kırım"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Ukrayna Milletvekili Yelızaveta Yasko, Kırım Tatarlarının sürgün trajedisini ve vatan hasretini anlatan ünlü Ey Güzel Kırım eserini seslendirdi.

Ukrayna Milletvekili, Ukrayna AKPM Daimi Heyeti Başkanı Yelızaveta Yasko, başlattığı yeni kültür girişimi çerçevesinde, Kırım Tatarlarının Kırım’dan sürgün edilişini ve vatan hasretini anlatan “Ey Güzel Kırım” türküsünü söyledi. Milletvekili Yasko’nın icrasına ünlü Kırım Tatar sanatçı Elzara Batalova da eşlik etti.

Ukrayna Milletvekili, Ukrayna AKPM Daimi Heyeti Başkanı Yelızaveta Yasko, başlattığı girişimi anlatırken, “Ukrayna milletvekili olarak ülkemizde birlik ve baraberliğin eksikliğini çok hissediyorum. Birbirimizin kalplerini duymaya, birbirimizi daha iyi duymaya ve anlamaya ihtiyacımız var. Bu nedenle “Sarı-Mavi Strateji” adlı yeni bir kültür girişimi başlatıyorum. Bu girişim, Ukrayna’nın dört bir köşesinde kalplerimizin sesini duymaya yardımcı olacak. Ve ben Kırım, Kırım Tatar kültürüyle, “Ey Güzel Kırım” şarkısıyla başlıyorum.” ifadelerini kullandı.

“BEN DE KIRIM’A HASRET KALDIM”

Kırımlılara Kırım Tatarca seslenen Yasko, “Hürmetli Kırımlılar! Ben de Kırım’a hasret kaldım” dedi.

(QHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.