Sabancı Vakfı 5. Kısa Film Yarışması’nda ikincilik ödülü Bursa’dan Ömer Faruk Güler’e verildi.

BURSA ARENA / Haber Merkezi

SABANCI VAKFI 5. KISA FİLM YARIŞMASI’NDA İKİNCİLİK ÖDÜLÜ BURSA’YA GELDİ

BURSALI GENÇ SİNEMACI ÖMER FARUK GÜLER “TAZE SÜT” İSİMLİ FİLMİYLE “DEĞİŞEN İKLİMLER, DEĞİŞEN HAYATLAR” TEMALI YARIŞMADA İKİNCİLİK ÖDÜLÜNÜ KAZANDI

Sabancı Vakfı’nın bu yıl beşincisini düzenlediği Kısa Film Yarışması’nın dereceye giren isimleri belli oldu. Pandemi koşulları nedeniyle bu sene Sabancı Vakfı’nın YouTube kanalından online olarak gerçekleşen yarışma Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı ve Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan’ın ev sahipliğinde ve Zeynep Atakan’ın sanat yönetmenliğinde gerçekleştirilen ödül töreninde Bursalı yönetmen ödülünü aldı.

“Değişen İklimler, Değişen Hayatlar” temalı 5. Kısa Film Yarışması’nda ikincilik ödülü “Taze Süt” filmiyle Bursa’dan Ömer Faruk Güler’e verildi. İkincilik ödülünü Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan açıklarken, Ömer Faruk Güler 15 bin TL’lik ödülün de sahibi oldu.

24 Ağustos 1992 yılında Bursa'da doğan Ömer Faruk Güler üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünde tamamladı. Ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Film Tasarımı Anasanat Dalı’nda yüksek lisans eğitimine başlayan Güler;
Vızıltılarım, Ben Kendim, Anlık Zevkler Hasılatı, Film Olmak, Çare, Ziller isimli kısa filmlerin yönetmenliğini yaptı. “Film Olmak” isimli kısa filmiyle Tuzla Belediyesi’nden Mansiyon ödülünü alarak 40. Clermont Ferrand Kısa Film Festivali film marketinde gösterim hakkını elde etti.

“Cansuyu” filmiyle birinci olan Anıl Gök’ün ödülünü Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı açıklarken “Tatile Gidiyoruz” filmiyle üçüncü olan Aral Ariel Goldenberg’in ödülünü yarışmanın Kanaat Önderi Tamara Kotevska açıkladı. Mansiyon ödülüne layık görülen “Kimin Umurunda” filminin yönetmeni Yeliz Gürkan ve “Hayır!” filminin yönetmeni Can Yeşiloğlu’nun ödülünü Sanat Yönetmeni Zeynep Atakan açıkladı.

Ödül almaya hak kazananlar; 5. Kısa Film Yarışması’nın jüri üyeleri Türkiye’den yönetmen ve senarist Tayfun Pirselimoğlu ve ödüllü oyuncu Belçim Bilgin’in yanı sıra yurt dışından dünyaca ünlü Gürcü yönetmen Ana Urushadze, sinema yazarı Barbara Lorey de Lacharrière ve Saraybosna Film Festivali kurucusu ve festival direktörü ve film yapımcısı Mirsad Purivatra’nın değerlendirmeleriyle belirlendi.

Ödül töreninin canlı yayınında bir konuşma yapan Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Aldığımız başvurularla gördük ki, pandeminin yarattığı tüm olumsuz koşullara rağmen, genç sinemacılar çok anlamlı ve kaliteli filmler üretmişler. Böylesi zor zamanlarda üretmeye devam etmek bir sanatçının toplumsal gelişmeye yaptığı en büyük katkıdır. Bu bir yarışma olsa da bu gecenin kaybedeni yok, tüm yarışmacılar buradan önemli kazanımlarla ayrılıyorlar. Dünya sineması içinde gitgide daha önemli bir yer almaya başlayan Türk sineması bize gurur verirken, bu dünyaya yeni giren yeteneklerin emeklerine katkıda bulunmak bizi sevindiriyor. Sabancı Vakfı olarak, yarışma kapsamında her yıl gençleri usta sinemacılarla bir araya getiriyor Kısa Film Platformu Buluşmaları’nı düzenliyoruz. Ayrıca, yarışma kapsamında bu yıl ilk kez Market çalışması hayata geçirildi. Market çalışması ile seçilmiş filmleri, ulusal ve uluslararası festival direktörleri ile buluşturacağız. Önümüzdeki günlerde, onların yurt içi ve yurt dışı festivallerde gösterecekleri başarıları heyecanla bekliyoruz. Yarışmaya başvuran, kamerasını toplumsal sorunlara çeviren tüm sanatçılara çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Ödül Törenini buradan izleyebilirsiniz: https://www.youtube.com/watch?v=ZJTxMjRDDxM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.