Moskovalı İzleyicinin Türk Filmlerine İlgisi Artıyor

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Yunus Emre Enstitüsü, Yozgat Blues filmini Moskovalı sinemaseverlerle buluşturdu.

Başrollerini Ercan Kesal, Ayça Damgacı ve Tansu Biçer’in paylaştığı, Mahmut Fazıl Coşkun’un yönettiği “Yozgat Blues” Moskovalı izleyicilerin beğenisine sunuldu.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, T.C. Moskova Büyükelçiliği, Rusya Federasyonu Sinemacılar Birliği ve Moskova Yunus Emre Enstitüsü iş birliği ile düzenlenen etkinlik kapsamında ayın filmi “Yozgat Blues” oldu. Yönetmenliğini Mahmut Fazıl Coşkun’un üstlendiği dramatik komedi filmi, salgın tedbirleri çerçevesinde salonda yerlerini alan Moskovalı sinemaseverlerden tam not aldı.

Gösterim öncesi açıklamalarda bulunan T.C. Moskova Büyükelçiliği Müsteşarı Zeynep Savaş Suca: “Pandemi şartlarına rağmen son dönemde üç Türk filmini daha Moskovalı sinemaseverlerle buluşturmaktan memnuniyet duyuyoruz. Gereken önlemlere özenle uyularak Türk sinemasının seçkin eserlerini Moskovalı izleyicilerin beğenisine sunmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Rusya’nın başkenti Moskova’da gösterimi gerçekleştirilen Türk filmlerine, sinemaseverler büyük ilgi gösteriyor. Salgın koşullarında belirlenen önlem ve yönetmelikler çerçevesinde gerçekleştirilen gösterimlere ülkenin tarihi sinema salonlarından “Dom Kino” sineması ev sahipliği yapıyor.

Yıl boyu devam etmesi planlanan etkinlikte gösterilen filmler Rusça alt yazılı olarak Moskovalı sinemaseverlerin beğenisine sunulmaya devam edecek.

YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜ HAKKINDA

Türkiye’yi, Türk dilini, tarihini, kültürünü ve sanatını tanıtmak ve bu alanda yurt dışında her türlü hizmeti vermek amacıyla 2009 yılında faaliyetlerine başlayan Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye’nin tanıtımı noktasında büyük bir görevi üstlenmektedir.

Tüm dünyada 60 merkezi bulunan Yunus Emre Enstitüsünün Türkçe öğretiminden kültür-sanat etkinliklerine, Türkoloji projelerinden bilimsel iş birliği anlaşmalarına ve kültürel diplomasi faaliyetlerine kadar uzanan geniş bir yelpazede çalışmaları bulunmaktadır.

Enstitü, Türkiye’nin uluslararası alanda bilinirliğini, güvenilirliğini ve itibarını artırmak misyonuyla hareket ederken dünyanın her yerinde Türkiye ile bağ kuran ve Türkiye’ye dost insan sayısını artırmayı hedeflemektedir.

www.bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.