Mevlevî ilahiler seslendirildi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü Türk Sanat Müziği Bölümü Tasavvuf Müziği Topluluğu, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Orhangazi Salonu’ nda Şeb-i Arus etkinlikleri kapsamında düzenlenen Mevlâna ve muhibleri temalı “Mevlevî İlâhiler” konseriyle izleyicilerle buluştu.

Katılımın oldukça yüksek olduğu gecede mevlevî bestekârların birbirinden güzel eserleri Tasavvuf Müziği Topluluğu tarafından icrâ edildi. Konserin sunuculuğunu Ali Şahin’in yaparken, birinci bölümde Türk Sanat Müziği Bölümü Tasavvuf Müziği Topluluğunu İlker Cansevdi yönetti. Yine aynı bölümde Salih Taşkın, Serkan Gençer, Bilal Aydın ve Gökay Usludur da seslendirdikleri solo eserlerle geceye renk kattılar. Konserin ikinci bölümünde ise Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Cami imam hatibi Halil Necipoğlu sahneye çıktı. Sanatçı, seslendirdiği ilahi ve kasideleriyle izleyenlere unutulmaz bir mûsıkî ziyâfeti yaşattı.  

Anahtar Kelimeler:
BBBMevlevî Ilahiler
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.