Kadıköy'de başlatılan Rus filmleri haftasına tepki

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İstanbul’daki Kırım Tatar diaspora temsilcileri, İstanbul Kadıköy Belediyesi’nin Rus filmleri haftası düzenlemesine tepki gösterdi.

İstanbul’daki Kırım Tatar diaspora temsilcileri, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı himayesinde yapılan Rus filmleri haftasına tepki gösterdi. Temsilciler, Türkiye’de yaşayan Kırım Tatarlarını ve dernekleri konu ile ilgili tepki göstermeye davet etti.

Konu ile ilgili sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, “Basından edindiğimiz bilgilere göre, Kadıköy Belediyesi’nin Başkanı Şerdil Dara Odabaşı’nın himayelerinde Rus filmleri başladığını basından öğrenmiş bulunmaktayız. 1941-1945 yıllarını konu alan filmler Stalin ve kızılordu ile ilgilidir. Biz Kırım Türkleri için bu tarihler (18 mayıs 1944) yurtlarından edilen Kırım Türkleri için acı dolu tarihlerdir. Bu nedenle, Türkiye’de yaşayan toplumumuzun ve derneklerimizin duyarsız kalmayacağını umuyor tepkilerini aşağıda vereceğimiz Twitter ve mail adreslerine (seviyeli olarak) vereceğini bekliyor ve umuyoruz. Kamuoyuna duyurur ve arz ederiz. Twitter adresleri: @canan_kaftancı @ekrem_imamoğlu @kilicdarogluk @chpidtanbulilbaskanlığı Mail adresleri Canankaftancioğlu@gmail.com CHP.org.trkemalkilicdaroğlu@chp.org.tr bilgi@kadikoy.bel.tr serdil.odabasi@kadiköy.bel.tr” ifadelerine yer verildi.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.