Usta Yönetmen Tevfik Başer ile Online Söyleşi

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Turan Akkoyun’un himayesinde ve tez öğrencisi Ece Akça’nın moderatörlüğünde ADÜZEM üzerinden başarılı bir online etkinlik gerçekleştirildi.

Bu online toplantıya 1970-1990’lı yılların özgün yönetmenlerinden Tevfik Başer de katıldı. Aslen Emirdağlı ve Yörük olduğunu belirten, filmleri ve sanat yaşamı hakkındaki soruları cevaplayan Başer, Türk kültürü, göç, kadının durumu, yurt dışında eğitim, korku, koruma, teknik imkanlar, uyduruk eserlere farkındalıklı alternatifler, sanatçı ile sanat eserinin hikayeleri, canlandırma, kurgu, montaj, ekipman, başarı, mutluluk ve estetik gibi hususlara otobiyografik deneyimler ve örneklendirmelerle katkı sağladı.

ADÜ İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Özgür Seçim ile ADVAK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Turan Akkoyun Türk sinemasına dair akademik ve sanat çalışmalarını sürdüreceklerini ifade ettiler.

bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.