Sevilen sinema sanatçısı Murat Soydan hayatını kaybetti

Yeşilçam'dan bir yıldız daha kaydı...Murat Soydan 83 yaşında hayatını kaybetti

Yeşilçam tarihine adını altın harflerle yazdıran yıldız oyuncu Murat Soydan'dan acı haber geldi. Efsane oyuncu Murat Soydan 83 yaşında hayatını kaybetti. Soydan, bir süredir hastanede tedavi görüyordu. Soydan'ın ölümü sevenlerini yasa boğdu...

Acı haberi Soydan'ın kızı Mehveş Soydan şu sözlerle duyurdu;

"Canım babamı kaybettik. Başımız sağ olsun"

MURAT SOYDAN KİMDİR?

Türk sinema ve dizi oyuncusu Murat Soydan, 2 Ekim 1940'ta Kırklareli'in Lüleburgaz ilçesinde doğdu. Gerçek adı Rüçhan Tercan olan oyuncu ilk ve ortaokulu Lüleburgaz'da, liseyi Edirne'de okudu.

Üniversite için İstanbul'a gelen Soydan, İktisadi İlimler Akademisi'nde okurken bir yandan da İstanbul Belediye Konservatuarı Türk Musikisi bölümünü bitirdi. Aynı zamanda üniversite tahsili sırasında Tekel'de memurluk yaptı.

Askerliğini yedek subay olarak yaptıktan sonra 1966 yılında Perde mecmuasının açtığı yarışmayı Tanju Korel ile birlikte kazanarak sinemaya geçti. (Sabah)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.