Nemrut Dağı kış mevsiminde de ziyaretçi akınına uğruyor

Dünya Kültür Miras Listesi'ndeki Nemrut Dağı, kış mevsiminde de yerli ve yabancı turistlerin yoğun ziyaret ettiği yerlerden biri haline geldi.

Güneşin doğuşunun ve batışının en güzel izlendiği yer olarak bilinen Adıyaman'ın Kahta ilçesindeki Nemrut Dağı karla kaplandı. UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi'nde yer alan Nemrut Dağı Ören Yeri, kış mevsiminde de yerli ve yabancı turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği  yer haline geldi.

ZİYARETÇİLERİN ODAĞINDAKİ DEV HEYKELLER

Araçlarla ören yerinin belirli bir noktasına ulaşabilen, geriye kalan yaklaşık 1.5 kilometrelik karla kaplı mesafenin yürüyerek çıkıldığı 2 bin yıllık Kommagene Krallığı'ndan kalma dev heykeller gelen ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekiyor.

KIŞ TURİZMİNİN UĞRAK YERİ NEMRUT DAĞI 

Havanın sıcak olduğu yaz aylarında bile zorlu dik rampa ve merdivenleri çıkarak ulaşılabilen dev heykellere ulaşmak, yarım metreyi bulan karlı bölgede daha zorlu bir yolculuğu da kaçınılmaz kılıyor. Bu zorlu yolculuk, hızlı hareket edildiğinde bile ortalama bir saati bulsa da Nemrut Dağı kış mevsiminde bile ziyaretçileri ağırlamaya devam ediyor. 

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.