Macaristan'da "Kanlı Kaha: Başlibel'de 113 gün" adlı etkinlik düzenlendi.

Azerbaycan Cumhuriyeti Sivil Toplum Kuruluşları Devlet Destek Ajansı'nın mali desteğiyle Diaspora Gönüllüleri Kamu Birliği tarafından düzenlenen "Kanlı Kaha: Başlıbel'de 113 gün" projesi kapsamında Macaristan'da etkinlik düzenlendi.

Proje çerçevesinde gerçekleştirilen etkinlik, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de bulunan Azerbaycan Evi'nde gerçekleşti. Azerbaycan Evi'nde düzenlenen etkinliğe yerel toplum, Azerbaycan, Türkiye, Kazakistan ve Tataristan diasporasının temsilcileri katıldı.

Azerbaycan Cumhuriyeti İstiklal Marşı ile duyurulan etkinlik, ardından bir dakikalık saygı duruşuyla şehitlerin anısına anıldı.

Daha sonra Diaspora Gönüllüleri Halk Birliği temsilcisi Şahin Jamalov etkinlikle ilgili geniş bilgi verdi. Ş. Jamalov, Başlibel katliamının nasıl gerçekleştiğini, katliamın kamuoyuna duyurulması yönünde şu ana kadar yürütülen çalışmaları ve bundan sonra atılması gereken adımları anlattı. Ş. Jamalov konuşmasında, muzaffer Başkomutan İlham Aliyev'in kararlılığı ve demir yumruğu sonucu, yiğit ordumuzun kahramanlığıyla Silahlı Kuvvetlerimizin 44 günlük Zaferin ve şanlı topraklarımızın şanlı tarihini yazdığını söyledi. "Düşmanın elindekiler serbest bırakıldı. Vatanseverlik Savaşı sonrasında buraya sığınan ve şehit olan Başlibel sakinlerinin cenazeleri tespit edilerek buraya defnedildi. Başlibelliler bugün memleketlerini ziyaret ederek orada şehit olan yakınlarını ziyaret ediyor. Bundan sonra bizim görevlerimizden biri de bu katliamları dünya kamuoyuna duyurmak ve suçluların cezalandırılmasını sağlamaktır." dedi.

Etkinliğin sonunda Başlıbel trajedisini konu alan araştırmacı-gazeteci ve "Kanlı Kaha" kitabının yazarı Elkhan Salahov'un "Kanlı Kaha" kitabı katılımcılara hediye edildi.

Dr. Elvin Abdurahmanlı / bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.