Hatay Yayladağı’ndaki depremzede çocuklar "Oh Be Dünya Varmış" dedi

Oh Be Dünya Varmış Derneği, Türkiye’yi derinden sarsan iki büyük depremin en çok etkilediği yerlerden biri olan Hatay Yayladağı’ndaki çocuklara moral oldu.

Türkiye, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde art arda meydana gelen iki büyük deprem ile sarsıldı. Deprem felaketinin ardından binlerce insan hayatını kaybederken yüz binlerce kişi de evini ve yaşadığı şehri terk etmek zorunda kaldı. Türkiye'de 11 ili kapsayan deprem felaketinin üzerinden bir ay geçmesine rağmen toplamda sayısı 12 bini bulan artçı sarsıntılar ise meydana gelmeye devam ediyor. Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından insanlar, afetzedelerin yaralarını sarmak için seferber oldu. Deprem felaketinin ardından bir aydan fazla bir süre geride kalırken bölge halkı hayata tutunma mücadelesi veriyor.

Depremin ilk gününden bu yana deprem bölgelerinde afetzedelerin yardımına koşan Esra Özcan’ın kurucusu olduğu Oh Be Dünya Varmış Derneği, Türkiye’yi derinden sarsan iki büyük depremin ardından bölgedeki afetzedelerin yaralarını sarmaya devam ediyor.

DEPREMZEDE ÇOCUKLAR HEP BİR AĞIZDAN “OH BE DÜNYA VARMIŞ” DEDİ

Oh Be Dünya Varmış Derneği, 11 Mart 2023 tarihinde Hatay’ın Yayladağı ilçesine bağlı Karaköse İlkokulunda düzenlediği etkinlikle çocuklara moral oldu.

Derneğin gönüllüleri, depremin ardından derslikleri çadırsınıflara taşınan çocuklar için sıralarına boyalar, kağıtlar, çeşitli materyaller koydu. Depreme evlerinde ve yağışlı bir günde yakalanan çocukların, evlerini ve şiddetli yağmuru tasvir eden resimler çizmesi dikkatler kaçmadı…

Moral etkinliği kapsamında müzikler eşliğinde boyama ve resimler yapıldı, oyunlar oynandı. Burada eğlenceli vakit geçiren çocuklar, hep bir ağızdan "Oh Be Dünya Varmış" dedi. Bahçe avlusuna taşınan etkinlikte, bölgede görevli askerlerin de katılımıyla çocuklara gıda ve içecek dağıtıldı.

Ardından dernek gönüllülerinin çocuklara özel hazırladığı eğlenceli görsellerle süslü kurabiyeler ve çeşitli oyuncaklar hediye edildi.

"ÇOCUKLARIN KALBİNE DOKUNDUĞUMUZ İÇİN MUTLUYUZ"

Oh Be Dünya Varmış Derneği Başkan Yardımcısı Elanur Haydaroğlu, etkinliğe ilişkin Kırım Haber Ajansına yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

“Buraya dernek başkanımız Esra Özcan öncülüğünde geldik. Buradaki maksadımız depremden etkilenen çocuklara etkinlikler, faaliyetler yaptırmak ve bir nebze de olsa onların psikolojilerini düzeltmek. Burada bulunduk, çok güzel resimler yaptık, oyunlar oynadık, oyuncaklar ve organik şekerler dağıttık. Böylece Oh Be Dünya Varmış Derneği olarak birçok çocuğumuzun kalbine dokunduğumuz için oldukça huzurlu ve mutluyuz."

OH BE DÜNYA VARMIŞ DERNEĞİ FAALİYETLERİNE DEVAM EDECEK

Bundan sonraki ilerleyen süreçlerde de daha farklı köylerde ve yerlerde çocuklar için birçok etkinlik yapacaklarının müjdesini veren Ela Haydaroğlu, “Biz Oh Be Dünya Varmış Derneği olarak başkanımız Esra Özcan öncülüğünde pek çok faaliyet yaptık, yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

"ÇOCUKLAR İÇİN DÜZENLENEN ETKİNLİK YARDIMLARDAN DAHA ÇOK MUTLU ETTİ"

Etkinliğe dair duygu ve düşüncelerini paylaşan Karaköse Mahallesi Birlik Camii İmam Hatibi Hanifi Yıldız ise deprem anında ilk düşündükleri şeyin çocuklar olduğunu vurgulayarak çocuklara yönelik böyle bir faaliyet düzenlenmesi dolayısıyla fazlasıyla mutlu olduklarını ifade etti.

Hanifi Yıldız, “Deprem anında kendimizi unuttuk çocukları kucakladık. Çocukların mutluluğu, ruhen, bedenen sağlıklı olmaları da bizim için her şeyden çok daha önemli. Bizi, Oh Be Dünya Varmış Derneğinin çocuklarımız için düzenlediği bu etkinlik, buraya gelen (ayni) yardımlardan bile çok daha fazla mutlu etti. Kendilerine teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Yıldız, “Çocuklara yönelik böyle etkinliklerin deprem psikolojisi atlatılana kadar devam etmesini devletimizden, milletimizden istiyoruz.” ifadeleriyle çağrıda bulundu.

Ayyıldız Huri Kaptan / QHA ANKARA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.