GÜL ART Sanat Galerisi'nin özlenen resim sergisi yoğun ilgi gördü

Bursa'nın tanınmış sanat merkezlerinden GÜL-ART SANAT GALERİSİ, pandemi şartlarında ara verdiği sanatsal çalışmalarını rengarenk bir sergi ile yeniden başlattı.  

Aynı zamanda bir sanat eğitim merkezi olan Gül-Art Sanat Galerisi, küçük ve büyük kursiyerlerinin yapıtlarının yanı sıra, eğitmenleri Gülbi̇n Şah Çeliker ve Veysel Çeliker'in son eserlerini Bursalı sanatseverlerle buluşturdu.

Bursa Ördekli Kültür Merkezi'nde 10 Eylül günü açılışı yapılan ve bir hafta için proğramlanan sergi, yoğun ilgi ve takdir üzerine 23 Eylül 2022 Cuma akşamına kadar uzatıldı. 

Ressam Gülbi̇n Şah Çeliker, çalışma ve eserlerinde çevre duyarlılığı konusuna özellikle yöneldiğini, eskinin güzelliğini, kullanımdaki işlevi, malzemenin doğru seçimi ve mimarinin doğayla iç içe bütünleşerek ve birbirini tamamlayarak yakaladığı ahengi özenle vurguladığını söylüyor.

"Biz insanların, yaşadığı ortamı, mekanı, doğayı, havayı ve suyu bozmadan, onlarla savaşarak yok etmek yerine, barışarak uyum içinde olması gerekmektedir. Bu ana temayı tuvalimde işleyerek ve mücadelesini vererek senelerdir resimlerimde anlatmaya çalıştım.." Şeklinde açıklamada bulunan sanatçı, sergideki amaçlarının 11 Eylül Bursa'nın Kurtuluş Günü vesilesiyle, izleyiciye şehrin tarihi dokusu, doğa ve tarım alanlarının yok edilmemesini anlatmayı hedeflediklerini ekliyor..

Eşi Ressam ve Eğitimci Veysel Çeliker de grafik kolaj ve baskı tarzındaki çalışmalarında yine doğa ve yaşamı vurgulamakta.

Uzun zaman özlenmiş ve emekle gerçekleşmiş eserlerde, tarihi İpek’in yok olmamasına, doğa ve tarımın öne çıkmasına dikkat edildiği görülmekte. 

İki hafta boyunca yoğun ziyaretçi kabul eden GÜL-ART Resim sergisi, Bursalı sanatseverlerin hayranlık ve yoğun ilgisiyle karşılaştı.

GÜLART SANAT GALERİSİ  Bursa Osmangazi / Heykel bölgesindeki atölyesinde resim sanatı üretim ve eğitim faaliyetlerini başarıyla sürdürüyor.

İlgilenenler için iletişim: 0530 329 4556 - 0 533 361 7190

Bursa Arena olarak ziyaret ettiğimiz sergiden bazı eserler:

Kaynak:bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.