‘Ayasofya Müze mi, Cami mi?‘

Müzeden camiye dönüştürülen Ayasofya‘ya gezmek için giden Türk vatandaşları da tıpkı turistler gibi 25 Euro karşılığında 825 lira ödedi. Bileti alan bir Tük vatandaşı caminin üst katlarına giriş izni aldı…

Müzeden camiye dönüştürülen Ayasofya‘ya gezmek için giden Türk vatandaşları da tıpkı turistler gibi 25 Euro karşılığında 825 lira ödedi. Bileti alan bir Tük vatandaşı caminin üst katlarına giriş izni aldı. Sosyal medyada paylaşılan gezi biletine Ayasofya müze mi, cami mi? Yorumları yapıldı.

Ayasofya gezmek isteyen Türk vatandaşına da müze: Camiinin üst katlarını görmek isteyenler 825 lira para ödedi

Ayasofya Camii’ne getirilen yeni uygulamayla birlikte ibadet etmek isteyenlerle mekanı turistik olarak gezmek isteyen yabancı turistlerin girişleri ayrıldı. Giriş ücreti ise 25 Euro oldu.

Ardından Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, namaz kılmak isteyen yabancıların namaz kılınan girişinden ücretsiz alınacağını, gezmek isteyenlerin ise ücretli kapıdan giriş yapabildiğini duyurdu.

Erajans

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.