2023 Eurovision Şarkı Yarışması Ukrayna yerine İngiltere'de yapılacak

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Avrupa Yayın Birliği ve BBC ortaklığında Eurovision 2023 Şarkı Yarışması’na, Birleşik Krallık ev sahipliği yapacak. Ukrayna kanalı UA:PBC’nin de destekleyeceği yayının Birleşik Krallık’ta hangi şehirde yapılacağı ilerleyen tarihlerde açıklanacak.

Rus saldırıları altındaki Ukrayna, bu sene düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması’nda birinci olmuştu. Birinciliğe hak kazanan ülkeler bir sonraki sene ev sahipliğinde Eurovision Şarkı Yarışması’nın organizasyonuna katkıda bulunuyor.  Avrupa Yayın Birliği (EBU), ülkedeki mevcut durum nedeniyle, Ukrayna’nın Eurovision’a ev sahipliği yapmayacağını açıklamıştı. Avrupa Yayın Birliği (EBU)ve Birleşik Krallık merkezli yayın kuruluşu BBC, 2023 Eurovision Şarkı Yarışması’nın Birleşik Krallık’ta düzenleneceğini duyurdu.  

2023’TE EUROVİSİON ŞARKI YARIŞMASI BİRLEŞİK KRALLIK’TA YAPILACAK

Avrupa Yayın Birliği tarafından BBC, 2023 Eurovision Şarkı Yarışması’nda Sunucu Yayıncı olarak davet etti. BBC, 67. Eurovision Şarkı Yarışması’na sunuculuk yapmayı kabul etti. Eurovision Şarkı Yarışması’nın Yönetici Süpervizörü Martin Österdahl, “BBC’nin 2023’te Birleşik Krallık’ta Eurovision Şarkı Yarışması düzenlemeyi kabul etmesinden dolayı son derce minnettarız” değerlendirmesini yaptı.

Ukrayna kanalı UA:PBC Yönetim Kurulu Başkanı Mıkola Çernotıtsıy ise şunları dile getirdi:

2023 Eurovision Şarkı Yarışması Ukrayna’da olmayacak ama Ukrayna’yı destekleyecek. BBC ortaklarımıza bizimle dayanışma gösterdikleri için minnettarız. Birlikte bu etkinliğe Ukrayna ruhunu katabileceğimize ve bir kez daha tüm Avrupa’yı ortak değerlerimiz olan barış, destek, çeşitliliği ve yeteneği kutlamak etrafında birleştireceğimize eminim.”

BBC Genel Direktörü Tim Davie ise,  “Ukrayna’daki meslektaşlarımızın ve dostlarımızın 2023 Eurovision Şarkı Yarışması’na ev sahipliği yapamaması büyük bir üzüntü kaynağıdır. BBC, etkinliği İngiliz müziğinin ve yaratıcılığının çeşitliliğini sergilemenin yanı sıra Ukrayna kültürünün gerçek bir yansıması haline getirmeye kararlıdır. BBC şimdi, 2023’te İngiltere’ye gelecek en heyecan verici etkinliklerden birini sunmak için bizimle ortak olacak bir Ev Sahibi Şehir bulma sürecine başlayacak” dedi.  

Birleşik Krallık’ta düzenlenecek yarışmanın hangi şehirde yapılacağı ise ileri tarihlerde açıklanacak.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.