14. Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali, İspanyol Orthemis Orkestrası ile açılış yaptı


14. Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali, bu bahar müzik, tiyatro, mizah ve dans ahengiyle sahne alan İspanyol Orthemis Orkestrası ile açılış yaptı.

Bu yıl 14’üncü kez düzenlenen Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali, klasik müzikle mizahı birleştiren İspanya Orthemis Orkestrası'nın büyüleyici sahnesiyle sanatseverlere merhaba dedi. ‘Tiyatro doğduğu topraklarda yeniden canlanıyor’ temalı festival, Antalya Devlet Tiyatrosu’nun ev sahipliğinde Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde perdelerini açtı. Dünyaca ünlü İspanya Orthemis Orkestrası konseriyle yapılan açılış programında, “Concerto a Tempo d’Umore” performansı sahnelendi.

ÜNLÜ SANATÇILAR VE FİLENİN SULTANLARI

 Festivalin açılışında konuşan Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya’nın kültür, sanat ve spor şehri olduğunu belirterek, kentte aynı anda hem dünyaca ünlü sanatçıları hem de ‘Filenin Sultanları’nı ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

‘BU FESTİVAL  ANTALYA’YA ÇOK YAKIŞIYOR’ 

Şahin, “Antalya bir dünya şehri. Böylesine güzel ve anlamlı bir festival de gerçekten 14 yıldır Antalya’ya çok yakışıyor. Sizler bu salonları doldurduğunuz müddetçe daha nice güzel etkinlikleri Antalya’ya getirmeye devam edeceğiz. Hepinize iyi seyirler diliyorum” dedi. Açılış konuşmalarının ardından sanatseverler, dünyaca ünlü İspanya Orthemis Orkestrası’nın “Concerto a Tempo d’Umore” adlı eserini büyük bir beğeniyle izledi. Orkestranın enstrüman çalarken aynı anda oyun sahnelediği gösteri sırasında eğlenceli anlar yaşandı. Beyaz perdenin ünlü yapımlarının müziklerini de seslendiren orkestra, izleyenleri hem büyüledi hem de güldürdü.

ÜNLÜ YAPIMLARIN MÜZİKLERİ 

Orthemis Orkestrası, temsil boyunca Warner Bros’tan Pembe Panter’e Görevimiz Tehlike’den God Father’a pek çok yapımla özdeşleşen besteleri çaldı.
Program boyunca müziğe göre değişen performanslar, izleyiciler tarafından heyecanla takip edildi.

İZLEYİCİ DE OYUNLARA DAHİL EDİLDİ

Orthemis Orkestrası, katılımcıları kimi zaman alkışlarla eşlik etmelerini sağlayarak, kimi zaman da sahneye alarak oyunlara dahil etti.

TİTANİK SAHNESİ BU KEZ GÜLDÜRDÜ

Ünlü Hollywood yapımı Titanik’te gemi batarken Kate Winslet ve Leonardo De Caprio’nun denize düştükleri sahnenin mizahi bir anlatımla canlandırıldığı anlar, izleyiciden yoğun alkış aldı. Eserin, Superman ve Jurassic Park, Karayip Korsanları gibi filmlerin canlandırıldığı sahneleri de çocuk izleyiciler başta olmak üzere sanatseverler tarafından beğeniyle izlendi.

TÜRKİYE VE 7 ÜLKEDEN 35 OYUN VE 49 TEMSİL

 Festival boyunca, Türkiye ve 7 ülkeden tiyatro gruplarının 35 oyun ve 49 temsili, Antalya’daki sahneler ve antik tiyatrolarda izleyiciyle buluşacak. 

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, programın sonunda İspanya Orthemis Orkestrası sanatçılarına çiçek ve teşekkür plaketi verdi.

17-27 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek festivalde, yerli ve yabancı tiyatro gruplarının oyunları, kukla gösterileri, çocuk oyunları ve çeşitli tiyatro atölyeleri de yer alacak.

cdeniz@gazeteduvar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.