ABD'li Evangelist bir misyonerin Kuran'ın isimlerinden birini kullanıp yazdığı 'Gerçek Furkan' kitabı Ortadoğu da özellikle Irak ve Suriye de bedava dağıtılıyor. Papaz Anis Shorrosh'un yazdığı; İncil, Tevrat ve Kuran'ı karışımından oluşan 77 surelik Gerçek Furkan krize neden oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Ortadoğu'da bedava dağıtılan 'kutsal kitap' için tepkisini yazılı bir açıklama ile gündeme getirdi. Diyanet kitabın ismine hiç değinmediği açıklamasında 'Bu teşebbüs dinler ve kültürler arası ilişkileri baltalar. İnsanların kafasını karıştırmak üzerine olan bu gayretlere hiç kimsenin itibar etmeyeceğine inancımız tamdır' dedi. 

Bu konuyu neden yazdım?
Çevremde bazı gençlerin bundan bahsettiğini gördüm. Bilgimiz çerçevesinde Kuran-ı Kerim’den bahsettik. Bir kutsal kitabın ancak bir peygamber tarafından getirilmesi gerektiğini söylüyoruz. Bir başka dinin din adamı, rekabet ettiği din için yeni bir kutsal kitap yazmasının da ne kadar mantıksız olduğunu bildiriyoruz. İslam Dünyasına yapılan saldırıların haddi hesabı yok. Bizde elimizden geldiğince gerçekleri açıklamaya çalışıyoruz.

Amerikalı papaz bu kitabı Irak Savaşı’nın ertesinde yazdı. 2004 yılında piyasaya çıkan kitap İslam Dünyasında da tepkilere neden oldu. Hıristiyan Kuran'ı olarak nitelenen "Gerçek Furkan" adlı kitap krize neden oldu. Kitabın içeriğinin üç dini birleştiren yeni bir din olarak lanse edilmesi üzerine Müslüman, Hıristiyan ve Yahudi din adamları konuyu masa yatırırken; o günlerde Diyanet İşleri Başkanlığı da bir açıklama yaparak, kitabın insanların kafasını karıştırma ve onları en yüce değerlerinden koparma amacına yönelik olduğunu belirtti.

İncil mesajını bütün uluslara duyurmayı hedefleyen Evangelist tarikatının üyesi papaz Anis Shorrosh tarafından yazılan "Gerçek Furkan" tüm Müslümanları Evangelist tarikatına katmayı hedefliyor. Ortadoğu ve Körfez ülkelerindeki misyoner okullarında ders kitabı olarak okutulmaya başlanan kitap bedava dağıtılıyor. Kuran'ın bir başka adı olan Furkan'ın kelime anlamı da "doğruyu yanlıştan ayırt eden" demek. Kitapta 77 sure ile Kuran'dan ve İncil'den derlenmiş, aşk, barış, cennet, zina gibi birçok konu üzerinde ayetler bulunuyor.

Shorrosh, Amerika'da 41 yıl önce kurulan, Müslümanlık konusunda oldukça tecrübeli ve sadece Amerikan Başkanlarına karşı sorumlu olan The Minaret (Minare) adlı teşkilata hizmet ediyor. Bu teşkilat daha önce de Salman Ruşdi'nin 'Şeytan Ayetleri' kitabı ile ortalığı ayağa kaldırmıştı. Önce Ortadoğu'da sahte Peygamber ve sahte Mesih Manipülasyonları yapıldı. Şimdi de esas itibariyle Kuran'a yönelik tahrifat yapmaya çalışıyorlar. Kuran'dan özellikle kadın ve insan haklarını ilgilendirecek 77 ayet seçmişler. Bir örnek veririsek Müslümanların kadınları domuz gibi gördüğü yazıyor. İslam Alemi’nde işkenceler yapıldığı, insan haklarının ihlal edildiği söyleniyor. Böylece bugünkü Ortadoğu’daki kaostan bahsederek Müslümanların gerçekte birer terörist oldukları imajı yerleştiriliyor.

Kitap Ortadoğu ülkelerinde bedava dağıtılıyor. Hıristiyanlığın da Yahudiliğin de kitaplarına inanırız. Onlara saygımız var. Ama bunlar mantığa ve sağduyuya aykırı. "Furkan" hem Kuran hem de tüm ilahi kitaplar anlamına gelir. Çünkü "hakkı batıldan, doğruyu eğriden ayıran" demektir. Kitaba Zina Suresi, Mesih Suresi gibi bölümler eklemişler. İslam dinini bozmak ve gençlerin inancını kuşkuya düşürmek için yapıyorlar. Bu kitabı kimsenin okumaması gerektiğini tavsiye ederiz.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.