Üçüncü doz BioNtech aşısı ne zaman yapılacak?

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Merakla beklenen 'iki doz biontech aşı olup üzerinden altı ay geçenler yeniden aşılanacak mı sorusu' Bilim Kurulu'nda ele alındı. CNN Türkt'ten Duygu Ayaz Bayram'ın haberine göre, Bilim Kurulu Üyeleri de oy birliği ile görüşlerini tavsiye kararı olarak Sağlık Bakanlığı'na iletti. İletilen o tavsiye kararına göre ikinci aşının üzerinden 6 ay geçtikten sonra bu kişilere hatırlatma dozu yapılmalı.

Gözler bu konuda Sağlık Bakanlığı'na çevrildi. Özellikle 2 Biontech aşı olanların üçüncü hatırlatma dozunu ne zaman olacağına Sağlık Bakanlığı'nın kararı belirleyecek. Bakanlıktan bu yönde karar çıkması noktasında iki doz Biontech aşı olanların hatırlatma dozu için sistem üzerinden yeni aşı tanımları açılacak.

Aynı zamanda Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı koordinesinde okullarda rastgele PCR testi araştırmasına başlanmıştı. Edinilen ilk verilere göre, şehirlerdeki vaka yoğunluğu ile okullardaki pozitif vaka yoğunluğu benzer çıktı. Örneğin İzmir'de alınan örnreklerde vaka sayısı az olduğu için ilde İzmir'deki okullardan rastgele alınan PCR örneklerinden de pozitiflik oranı düşük çıktı.

Ancak Güneydoğuda vaka yoğunluğu fazla olduğu için buradaki rastgele PCR'larda pozitiflik oranları yüksek. Sağlık Bakanlığı'nın önümüzdeki günlerde rast gele PCR örneklerinin sonuçlarını açıklaması bekleniyor. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.