Türkiye'de üçüncü doz aşılar ne zaman yapılacak?

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Koronavirüs salgını kapsamında Biontech ve Sinovac aşılarının etkisinin altı ayda etkisinin kalktığını bildiren bilim adamları, bu sürenin ardından yeni aşıların yapılması gerektiğini kaydetti. Öte yandan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hatırlatma dozu hakkında açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca şunları ifade etti:

“inaktif aşıdan 3 ay sonra yapılan hatırlatma dozunun koruyuculuğu çok önemli ölçüde artırdığını göstermektedir. 3 doz aşı olmuş vatandaşlarımızın vaka sayıları içindeki oranı %2’den daha azdır. 2 doz mRNA aşısı olan vatandaşlarımızın da ikinci doz üzerinden 5-6 ay geçtikten sonra hatırlatma dozuna ihtiyaç duyacakları öngörülmektedir.”

Bilim adamları, 46 sağlıklı genç ve orta yaşlı yetişkinden aldıkları kan değerleri ile aşı olduktan bir süre sonra alınan kan değerlerini ve ikinci doz aşıdan 6 ay sonraki kan değerlerini inceledi. Bilim insanları, 6 ay içerisinde aşının yarattığı antikor seviyesinin ortadan kalktığını açıkladı.

QHA

Anahtar Kelimeler:
KoronaAŞI3.doz
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.