Sağlık Bakanlığı'na 40 bin sağlık personeli alınacak

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, KPSS puanına göre ve mülakat yapılmadan 30 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı yapılacağını 10 bin sürekli işçi alımının da listeye dahil edileceğini açıkladı.

Bakan Koca, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bakanlığının 2022 yılı bütçe görüşmeleri esnasında milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Koca'nın açıklamalarına göre, 40 bin sağlıkçı atamasıyla ilgili olarak, KPSS puanına göre ÖSYM tarafından yapılacak yerleştirmeyle ve mülakat yapılmadan 30 bin sözleşmeli sağlık personeli alım süreci başlıyor. Ayrıca yine mülakat yapılmadan kurayla 10 bin sürekli işçi alımı da yapılacak.

Koca, hemşire, ebe, sağlık teknisyeni, sağlık teknikeri, psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti unvanlarında alımların olacağını da ilave etti.

Anahtar Kelimeler:
Sağlık Bakanlığı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.