Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: BioNTech aşıları gelmeye başladı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, BioNTech aşılarının dün gece gelmeye başladığını bildirdi. Türkiye’nin 13 milyon doza yakın aşının ise Pazartesi gününe kadar teslim alacağını söyleyen Bakan Koca, aşılamaya dair “Cuma günü normal hızımıza dönüyoruz” dedi.

Koronavirüs Bilim Kurulu, dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplandı. Türkiye’nin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşı ve artan vakalar gündemiyle videokonferans yöntemiyle toplanan kurul sonrası yazılı açıklamada bulundu. Bakan Koca, ülkenin önemli bölümünde orman yangınlarıyla mücadelenin devam ettiğine dikkati çekerek, yangınlardan etkilenen kişiler için sağlık hizmetlerinin hem bölgede hem de hastanelerde hızla sağlandığını belirtti.

KRİTİK SINIR: GÜNLÜK 20 BİN VAKA!

Bakan Koca toplantıda, kritik sınır kabul ettikleri 20 binin çok üzerinde seyreden günlük vaka sayıları, aşılama süreci ve toplum bağışıklığını sağlayacak bir aşılanma oranına kavuşmak için yapılması gerekenlerin ele alındığını kaydetti.

13 MİLYON DOZ AŞI PAZARTESİ TESLİM ALINACAK

Diğer yandan, BioNTech aşılarının gelmeye başladığını duyuran Bakan Koca şunları aktardı:

“BioNTech aşılarımız dün gece gelmeye başladı. 13 milyon doza yakın aşımızı Pazartesi gününe kadar teslim alacağız. Cuma günü normal hızımıza dönüyoruz. Durumu anlayışla karşılayan halkımız sağ olsun.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.