Ruh sağlığı nedeniyle ötanaziyi seçen Hollandalı kadın hayata veda etti

Fiziksel sağlık sorunu buZoraya ter Beek'in ötanazi talebi tartışma yaratmıştı.

Hollanda'da ötanazi talebi büyük tartışma yaratan depresyon hastası Zoraya ter Beek isimli kadın 29 yaşında hayatına ötanaziyle son verdi.

Depresyonla daha fazla yaşamak istemediğini söyleyen ve ötanazi talebinin kabul edilmesi büyük tartışma yaratan genç kadının, 29. doğum gününden birkaç gün sonra 22 Mayıs'ta Ötanazi Uzmanlık Merkezi'nde hayata veda ettiği açıklandı.

Bir arkadaşı, Beek'in "insancıl" bir yolla hayata veda ettiğini söyledi ancak ölüm yöntemiyle ilgili ayrıntı vermedi. Genç kadının ölümü sırasında yanında erkek arkadaşının da olduğu belirtildi.

Zoraya ter Beek, yıllardır gördüğü depresyon tedavisinin hiçbir işe yaramadığını ve ölmek istediğini söylemişti.

Hiçbir fiziksel sağlık sorunu olmayan Beek'in ötanazi talebi dünyada tartışma yaratmış, depresyon hastalarına bu hakkın verilmemesi yönünde eleştiriler ortaya çıkmıştı. (kaynak: T24)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.