Neden sivrisinekler sizi daha fazla ısırıyor ? Doğal ilacını okuyun !..


BURSA ARENA / Haber Merkezi

“Çok tatlı olduğun için hep seni sokuyorlar” derken anneniz size yalan söylemiş. Bunun cevabı kokan çoraplarda olabilir.

Yanlış duymadınız ! London School of Hygiene and Tropical Medicine (Londra Hijyen ve Tropikal İlaç Okulu) araştırmacıları 200 çift kullanılmış çorap üzerinde bir araştırma yaptılar ve sivrisineklerin belli kişileri daha çok sokması genetik mi diye baktılar.

Sivrisinekler En Çok Kimi Sokar?

Çoraplar çift ve tek yumurta ikizlerine aitti. Çorapları bu kişilere giydirip bir kısım sivrisinek ile beraber onları bir rüzgar tüneline koydular. Kulağa biraz garip geliyor ama gerçekten böyle bir deney yapmışlar.

Sivrisineklerin sokmasının nedeni koku mu?

Araştırmacılar sivrisineklerin hangi çoraplardan uzak durduğunu ve hangilerine daha çok gittiğini görmeyi ummuşlar.

Araştırmada ikizlerin kullanılmasının sebebi de daha önce yapılan başka bir araştırmaymış. O araştırmaya göre de sivrisinekler çift yumurta ikizlerinden ziyade tek yumurta ikizlerini daha çok tercih ediyorlarmış.

Haziran 2017’de bu projeye başlayan James Logan Scientific American internet sitesine şu açıklamayı yapmış:

BİZİ SİVRİSİNEKLER İÇİN ÇEKİCİ YAPAN GENLER HAKKINDA ÇOK AZ ŞEY BİLİYORUZ.

BU ÇALIŞMA İLE, VÜCUT KOKUSUNU DEĞİŞTİREREK SİVRİSİNEKLER İÇİN BİZİ DAHA AZ YA DA DAHA FAZLA ÇEKİCİ YAPAN MEKANİZMA HAKKINDA DAHA ÇOK BİLGİ EDİNMEYİ UMUYORUZ.

Eğer sivrisinekleri uzak tutan kimyasallar salgılayan belli genler varsa ve bunlar ortaya çıkarılırsa, bu kimyasallar baz alınarak doğal sinek kovucu ilaçlar üretilebilir.

Daha önce yapılan çalışmalarda, sivrisineklerin vücutta bulunan bazı asitleri daha fazla üreten kişileri (örneğin ürik asit) ve hamileleri daha çok tercih ettiği görülmüştür.   

Sivrisineklerle Başı Dertte Olanlardan Mısınız?
İşte Size Doğal Bir Sinek Kovucu

Yazar; HAYAT BİLGİCİSİ   
Sıcak yaz akşamlarında açık havada oturmaya bayılırız. Ama buna ek olarak gelen sivrisineklere pek bayılmayız. Özellikle de onca kişi varken gelip bir tek sizi sokuyorsa.

Sivrisinekler kesinlikle en rahatsız edici böceklerden biridir. İşin kötü tarafı sadece kan emmekle kalmıyorlar, kıyafet üzerinden bile sokabiliyorlar.

Sivrisineklerle Başı Dertte Olanlardan Mısınız? İşte Size Doğal Bir Sinek Kovucu

Bir çok insan sivrisinekten kurtulmak için ya sprey kullanır ya fişe takılan tablet kullanır ya da kimyasal bir koku yayan yeşil spirallerden yakar. Ama bunların yarardan çok zarar getirdiğini bilmezler.

Her zaman daha doğal yöntemler kullanma imkanınız vardır.
Doğal yöntemler marketlerde satılan ürünler kadar etkili olmaz diye bir şey yoktur.
Kendinizi deneyip karar verebilirsiniz.

Yapılan araştırmalara göre "limon ve okaliptüs yağlarının birleşimi" güçlü bir sivrisinek kovucu görevi görebilir.

Limon-okaliptüs karışımı 4 saat boyunca %97 koruma sağlarken, marketlerden alınan kimyasal içerikli koruyucular %84 koruma sağlıyor. Doğal koruyucunun hazırlanması çok kolay ve pratik!


Malzemeler:

30 damla limon-okaliptüs yağı karışımı
118 ml votka veya antiseptik olarak kullanılan %70 izopropil alkol
1 çay kaşığı vanilya özü

Hazırlanışı: Tüm malzemeleri bir sprey şişesinde karıştırın ve ihtiyaç duydukça sıkın. 4 saatte bir yeniden uygulamayı unutmayın. (hayatbilgileri)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.