LÖSEV İyilik TIR'ı İnegöl’de

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) tarafından oluşturulan iyilik TIR'ı, lösemili çocuk ve kanser hastası yetişkinlere yönelik yardım dağıtmak için İnegöl’e geldi.

LÖSEV İyilik TIR'ı, Bursa Büyükşehir Belediyesi Bando Takımının gösterileriyle büyük ilgi topladı. Ayrıca bağışlanan kuru gıda, giysi, kırtasiye ve oyuncak gibi yardımları lösemili çocuk ve yetişkin hastalara dağıttı.

Lösemili Çocuklar Vakfı Bursa İl Koordinatör Yardımcısı Aslı Sakarya açıklamada bulundu. Ayrıca açıklamasında LÖSEV olarak Türkiye’nin dört bir yanında ihtiyaç sahibi hasta ve ailelerine yardım ulaştırmaya çalıştıklarını belirtti.

Aslı Sakarya projenin detaylarından bahsetti. LÖSEV Vakfı’nın yalnızca Türk halkının bağış ve desteklerini kayıtlı hastalara ulaştırdığını ifade etti. Ayrıca asla sokakta bağış toplanmadığını vurguladı. 25 yıldır başta lösemili çocuklar olmak üzere tüm yetişkin kanser hastalarının elinden tutup yalnız bırakmadığını belirten Sakarya; ‘’İnegöl’de Vakfa kayıtlı hastaları tırlarımıza davet ediyoruz. Gelip buradan kendileri arzu ettikleri şekilde yardımlarını seçerek alabiliyorlar. Ayrıca yanında gıda kolisi ve hijyen paketi de hastalarımıza teslim ediyoruz’’ şeklinde konuştu.

Ayrıca yaklaşan Kurban Bayramı’nda da LÖSEV’e yapılan bağışların da büyük önem taşıdığı vurgulandı. Aslı Sakarya;

“Kurban bağışları Vakfımız için oldukça önem taşımaktadır. Vekaleten aldığımız kurban kesimlerini bayram sürecinde gerçekleştiriyoruz. Etlerin tamamını bir seferde hastalarımızın tüketmesi mümkün olmayacağı için Diyanet’ten hicazetle takas usulüyle yıl boyu hastalarımıza ulaştırmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı. Ayrıca bununla birlikte LÖSEV’e bugüne kadar destek sağlayan herkese teşekkürlerini iletti.

Bu yılki LÖSEV kurban bedelinin ise 5450 lira olarak belirlendiğini söyledi.

bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.