Kuzey Kore, ülkedeki ilk koronavirüs vakasını açıkladı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Kuzey Kore, bugün (Perşembe) devlet medyası tarafından ‘tehlikeli ulusal acil olay’ olarak tanımlanan bir durum açıklaması olarak ülkede koronavirüs (Kovid-19) ile enfekte olan ilk vakanın kaydedildiğini bildirdi.

Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA, söz konusu vakanın, koronavirüsün mutasyona uğramış ve yayılma kabiliyeti yüksek olan Omikron ile enfekte olmuş olduğunu bildirdi.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, acil karantina sistemi uygulayarak, Kovid-19 pandemisinin üstesinden gelme sözü verdi.

Seul/Şarku’l Avsat'ın KCNA’dan aktardığına göre, politbüro tarafından düzenlenen acil bir toplantıda Kim, “Amaç, (pandeminin) köklerini mümkün olan en kısa sürede ortadan kaldırmak” ifadelerini kullandı.

KCNA haberinde “Lider, halkın yüksek düzeydeki politik farkındalığı sayesinde, OHAL’i mutlaka aşacağımızı ve acil karantina projesinde başarılı olacağımızı belirtti” ifadelerine yer verdi.

Anahtar Kelimeler:
KoronavirüsKuzey Kore
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.