Koronavirüs'ün "temastan ve ayrıca havadan bulaştığı resmen kabul edildi"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Koronada beklenen oldu. Böyle bulaştığını resmen kabul ettiler. İşte hayati detay;

Yeniçağ'ın Live Science'ten aktardığı habere göre, Amerikan Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi, korona virüsün havadan bulaştığını resmen kabul etti. Uzmanlar, koronanın yayılmaması için kış aylarına girerken kapalı alanlarda bulunan vatandaşların çok dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

Amerikan Hastalıkları ve Kontrol Merkezi CDC, geçtiğimiz aylarda korona virüs ile ilgili yayımladığı raporda, hastalığın hava yoluyla da bulaşabileceğini belirtmiş ancak daha sonra bu raporu geri çekerek, hastalığın havadan bulaştığına dair yeterli kanıt olmadığını açıklamış ve yayınlanan raporun taslak olduğunu duyurmuştu.

KLAVUZ GÜNCELLENDİ

Amerikan Hastalık ve Kontrol Önleme Merkezi, korona virüs klavuzunu güncelleyerek hastalığın havadan bulaştığını resmen kabul etmiş oldu.

HAYATİ DETAY BOL HAVALANDIRMA 

CDC’den yapılan açıklamada, “Korona virüs birkaç dakika ile saatler arasında havada kalabiliyor. İnsanların en az 1,8 metre uzakta olması gerekiyor, çünkü bu mesafeden daha yakındakiler enfekte olabilir. Virüsün bulaşmasındaki en önemli etkenlerden biri de yetersiz havalandırılan alanlar” ifadeleri kullanıldı.

Diğer yandan, merkez hastalığın yine de havadan bulaşma ihtimalinin, temas ile bulaşma ihtimalinden çok daha az olduğunu kaydetti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.