Erdoğan: “Ülkemizi, küresel sağlık sistemi içinde mümkün olan en iyi yere getirmek istiyoruz”

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mart Tıp Bayramı töreninde yaptığı konuşmada, “Bilginin ve verinin en önemli değer hâline geldiği bir dönemde, sağlık sektörü bu yönüyle de giderek güçlenmektedir. Ülkemizi, küresel sağlık sistemi içinde mümkün olan en iyi yere getirmek istiyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı törenine katılarak bir konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmasının başında hekimlerin ve tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgın döneminde, sağlık sisteminin ayakta tutulması için gece gündüz gayret gösteren hekimler ile sağlık çalışanlarının tamamına şükranlarını sundu.

Dünya Sağlık Örgütü’nün sağlık kavramını; “fiziksel, ruhsal ve sosyal açıdan tam bir iyilik hâli” olarak tanımladığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yaklaşımın, aynı zamanda sağlık hizmetlerini dünyanın en büyük sektörlerinden biri hâline de getirdiğini belirterek, “Bilginin ve verinin en önemli değer hâline geldiği bir dönemde, sağlık sektörü bu yönüyle de giderek güçlenmektedir. Ülkemizi, küresel sağlık sistemi içinde mümkün olan en iyi yere getirmek istiyoruz” dedi.

“BU ÜLKENİN HEKİMLERİNE HEM VEFA BORCU HEM İHTİYACI VARDIR”

“Bu ülkenin hekimlerine hem vefa borcu hem ihtiyacı vardır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Bu milletin en kalburüstü evlatları, ülkenin dişinden tırnağından artırdığı kaynaklarla kurduğu tıp fakültelerinde, araştırma ve eğitim hastanelerinde yetişmekte, çoğunlukla da kamuda görev almaktadır. Türkiye’nin potansiyeli ve imkânları, hamdolsun, ihtiyacı olan hekim gücünü yetiştirmeye yettiği gibi, ülkemiz cazibesi giderek artan küresel bir sağlık merkezi olma yolunda da ilerlemektedir.”

Salgın döneminde, gelişmiş ülkelerin sağlık hizmetleri konusunda ne kadar köhne, ne kadar yetersiz, ne kadar kırılgan bir altyapıya sahip olduğunun görüldüğüne işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz ise aynı dönemde, hastanelerimizle, hekimlerimizle, diğer sağlık personelimizle, araç-gerecimizle insanlarımıza en iyi hizmeti verebilecek seviyede olduğumuzu ispatladık” değerlendirmesinde bulundu.

“NİTELİKSİZ SAĞLIK FAALİYETLERİ YERİNE, İNSANLARIMIZA LAYIK OLDUKLARI HİZMETLERİ VERECEK BİR SİSTEM İNŞA ETMEYİ BAŞARDIK”

Bu başarının gerisinde, sağlık sisteminde yapılan reformların ve kurdukları güçlü altyapının çok büyük payı olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seferberlik ruhuyla yaptığımız çalışmalar sayesinde dağınık, verimsiz, yetersiz, niteliksiz sağlık faaliyetleri yerine, insanlarımıza layık oldukları hizmetleri verecek bir sistem inşa etmeyi başardık” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, devamında şunları kaydetti: “Binasından cihazına kadar altyapısını büyük ölçüde iyileştirdiğimiz, artık 1 milyon 300 bine yaklaşan personel sayısıyla insan kaynağını da fevkalade güçlendirdiğimiz sağlık hizmetleri, ülkemizin en önemli iftihar alanlarından biridir. Diğer pek çok alan gibi sağlıkta da artık kaliteye odaklanmamız gereken bir seviyeye ulaştık.”

bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.