Doktor Ekrem Karakaya'nın katledilmesine tepkiler büyüyor: Öfkeliyiz!

NURSA ARENA / Haber Merkezi

Konya’da kardiyoloji doktoru Ekrem Karakaya'nın uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi büyük tepki çekti. Karakaya'nın katledilmesine yönelik açıklamalardan bazıları şöyle:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: "Erdoğan gör yarattığın iklimi, utan utan! Beceriksiz bakanını da al, derhal gidin. Şiddeti uygulayanlara sus pus olup, hakkını isteyen sağlık personeline “giderlerse gitsinler” demenizin bedelidir bu yaşananlar. Onlar kalacak, siz gideceksiniz. Bu şiddet de ya bitecek ya bitecek!"  

Türk Tabipleri Birliği: "Tüm uyarılarımıza rağmen şiddet ortamına dur diyecek, şiddeti engelleyecek önlemleri almayan sorumluları da affetmeyeceğiz. Giderlerse gitsinler’ diyenlere sesleniyoruz. Bugün bir meslektaşımız sonsuzluğa gitti. Siz de sorumlusunuz. Doktor Ekrem Karakaya’nın katledildiği bugün yeniden ve daha güçlü bir şekilde söylüyoruz. Şiddet karşısında hekimlerin, sağlık çalışanlarının kılına zarar gelmesine tahammülümüz kalmamıştır."

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES): "Dr. Ekrem Karakaya'yı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Sağlık emekçileri yaşatmak için yaşamak istiyoruz dedikçe vahşetin dozu artıyor! Tüm uyarılarımıza rağmen şiddeti engelleyecek önlemleri almayan sorumlular ise sadece izliyor! Öfkeliyiz! Sağlıkta şiddete karşı tüm Türkiye’de ayaktayız! Yarın hizmet üretmek yerine tüm sağlık kurumları önünde protesto eylemleri gerçekleştiriyoruz. Yaşatmak için yaşamak istiyoruz."

Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Dr. Derya Uğur: "Konya Şehir Hastanesi'nde görev yapan Dr. Ekrem Karakaya'yı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Halkın sağlığı için görevlendirdiği memurunu korumakla yükümlü siyasi iktidar, bir canın daha hayattan koparılmasını sadece izlemiştir. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti ve seyirci kalanları lanetliyor, Genel Sağlık-İş olarak, 7-8 Temmuz 2022 tüm yurtta 2 gün iş bırakıyoruz."  

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: “Konya Yunak İlçe Devlet Hastanesi'nden bir güvenlik görevlisi, Konya Şehir Hastanemizde bir hekim arkadaşımıza silahıyla ateş ederek onu hayattan kopardı. Olayda kendisi de öldü. Adli makamlar dehşet saçan canilik konusunda araştırmalarını sürdürüyor. Milletimizin başı sağ olsun.”

DEVA lideri Ali Babacan: "Artık ne diyeceğimi bilemiyorum, çok çok üzgünüm. Konya Şehir Hastanesi'nde doktor #ekremkarakaya görevi başında katledildi. Canımızı emanet ettiğimiz doktorlarımızın can güvenliği yok. İktidara sesleniyorum; şiddeti durdurun."

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: “Silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden doktor Ekrem Karakaya’ya Allah'tan rahmet diliyorum. Hastanelerde güvenlik önlemlerinin artırılması için Bakanlığımızla iş birliği yapmaya hazırız. Ayrıca sağlıkta şiddeti önlemek adına 25 ilçemizde seminerler düzenlemeye başlıyoruz.”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: “Bu şiddeti lanetliyorum. Yurdun dört bir yanında gece gündüz cefakârca çalışıyorlar, bir de şiddete uğruyorlar. Konya Şehir Hastanesi'nde silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden doktor Ekrem Karakaya'ya Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sağlık camiasına başsağlığı diliyorum.” 

DuvaR

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.