Canan Karatay "Köylülerin uzun yaşama sırrı; Bunu yiyen dinç olur, 95 yaşına kadar yaşar"

Doğal gıdalar yoluyla beslenmeyi savunan ve kendi ismiyle anılan çok sayıda diyet türü ortaya çıkaran Prof. Dr. Canan Karatay, yeni tavsiyesine ilişkin oldukça iddialı ifadeler kullandı. Karatay, Anadolu'da sıklıkla tüketilen bir besini işaret ederek, köy hayatında uzun yaşamanın şifrelerinden birinin de bu gıdalar olduğunu vurguladı.

Katkı maddelerinden arındırılmış, doğal yöntemler ile beslenilen diyetleri tavsiye eden Prof. Dr. Canan Karatay, yeni bir tavsiye ile gündem oldu.

DOĞAL YOLLARLA YAPILMIŞ LAHANA TURŞUSU ANTİBİYOTİKTEN BİLE GÜÇLÜ

Karatay, doğal yollarla yapılmış lahana turşusu ve turşu gibi fermente gıdaları tüketmenin probiyotik faydaları açısından önemini de vurguladı.

Anadolu'da sıklıkla tüketilen bu ürünün uzun yaşamın sırlarından biri olduğunu belirten Karatay, lahana turşusu hakkında "Bunu yiyen dinç olur, 95 yaşına kadar yaşar" dedi.

lahana2.jpeg

"PROBİYOTİK AÇIDAN ÇOK ZENGİN"

Vücut içerisinde doğal olarak bulunan iyi, canlı maya ve bakterilerden oluşan probiyotikler, lahana turşularında bolca bulunmakta.

Beslenme endüstrisinin milyarlarca dolara ulaşması üzerine çok sayıda yanıltıcı bilginin dolaşımda olduğunu belirten Karatay, kurban bayramına ilişkin ise "Kavurmayı yağı ile beraber yemelisiniz. Kuyruk yağı ile birlikte yenmeli. O zaman dinç olur, dağlara çıkar inersiniz. 95 yaşına kadar yaşarsınız" diyerek tartışma konusu olmuştu. (halktv)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.