Bilecik İl Sağlık Müdürü: İçme suyuna Korovirüs karıştı

BURSA ARENA / Haber Merkez

Bilecik İl Sağlık Müdürü Ferhat Damkacı, kent genelinde şubat ayından veri görülen bulantı, ishal ve kusma şikayetleri sonrasında başlatılan incelemenin sonuçlandığını bildirdi. Damkacı, şikayetlerin içme suyuna karışan Norovirus'ten kaynaklandığını açıkladı.

Bilecik’te, bulantı kusma ve ishal şikayetleri ile başvurularda artış olması nedeniyle İl Sağlık Müdürü Ferhat Damkacı yazılı açıklama yaptı.

Yenişafak'ta yer alan habere göre Damkacı, yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:



“Şubat ayı başından bu yana ilimiz merkez ilçemizde Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bulantı kusma ve ishal şikayetleri ile başvurularda artış olması sebebiyle İl Sağlık Müdürlüğü’müz tarafından gerekli incelemeler hızlı ve etkin bir şekilde başlatılmıştır. Bugüne kadar 551 noktadan klor seviye ölçümü ve 93 noktadan su analizleri yapılmıştır. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nden de ilimize üç kişilik uzman ekip vaka çalışmaları için gönderilmiştir."
​​​​​

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.