Bakanlık açıkladı: Grip aşısı kimlere yapılacak?

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Sağlık Bakanlığı, belirlenen risk gruplarının ağırlık derecesine göre sıralanarak kademeli bir şekilde influenza aşısı yapılmasının öngörüldüğünü açıkladı.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, Bakanlığın geçmiş yıllarda olduğundan daha fazla influenza aşısı temin etmek üzere bağlantılarını sağlamış durumda olduğu belirtildi.

TRT'ye aypılan açıklamada aşının, tüm dünyada üretim kapasitesinin sınırlı olması nedeniyle belli bir zaman diliminde peyderpey temin edildiği vurgulanarak, "Bu nedenle belirlenen risk grupları ağırlık derecesine göre sıralanarak kademeli bir şekilde aşı yapılması öngörülmüştür." denildi.

Grafik: Nursel Cobuloğlu

[Grafik: Nursel Cobuloğlu]

Buna göre, vatandaşlar risk durumlarını e-Nabız sistemi üzerinden öğrenebilecek. İlgili aşı, hekimler tarafından sadece Reçetem Sistemi Üzerinden yazılacak, manuel yazılan reçeteler işleme alınmayacak. İlgili aşı yalnızca serbest eczanelerce temin edilecek. Eczanenin Reçetem Sistemi'ne reçeteyi girmesi ile İlaç Takip Sistemi'nde (İTS) aşı temin hakkı oluşturacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.