6 Ekim Dünya Serebral Palsi Farkındalık Günü!

6 Ekim Dünya  Serebral  Palsi  Farkındalık Gününde çeşitli etkinlikler düzenlendi.  Tüm dünyada her yıl 6 Ekim günü, serebral palsili çocuklara dikkat çekmek amacıyla yeşil renkle simgeleştirilen etkinlikler yapılıyor.  Farkındalık günü dolayısıyla  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri binalarında  yeşil ışıklandırmalar yapıldı.

Kas iskelet sistemi hastalığı olan serebral palsi (beyin felci), en sık rastlanan, buna karşın en az anlaşılan engellilik durumudur. Dünya genelinde 17 milyon serebral palsili olduğu bilinmekte, Türkiye’de ise her yıl 6 binden fazla bebeğe serebral palsi tanısı konulmaktadır.

Uzmanlar, serebral palsinin ilerleyici bir hastalık olmadığını söylüyor, ancak erken teşhisin önemine dikkat çekiyor.

Bebeğin bir yaşından önce ısrarla tek bir eli kullanması, 18 aylık olmasına rağmen hâlâ yürüyememesi, 24 aylık olmasına rağmen basit cümlelerle konuşamaması gibi belirtiler söz konusu ise hemen bir uzmana görünmelidir.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri Serebral Palsi farkındalığı oluşturmak amacıyla 6 Ekim günü herkesi yeşil giymeye, yeşil takılar takmaya, yeşil ışık yakmaya davet  ettiler.

Dünyadaki tüm Cerebral Palsy ile yaşayan kardeşlerimizi, "Dünya Cerebral Palsy Farkındalık Günü" nedeniyle de sevgiyle kucaklıyoruz!

BURSA ARENA E'GAZETE Ailesi 

Köşe yazarımız Alper Şirvan'ın sözlerini yazdığı "Cerebral Palsy ile Yaşıyorum" Şarkısını okuyucularımız için paylaşıyoruz;

bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Alper Şirvan 8 ay önce

Çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız!