38 derece ateşle çalışırken darp edilen doktor, Bakan Koca’ya seslendi; "Can güvenliği istiyorum!.."

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Dr. Adem Özcan, 3 gündür 38 derece ateşle ve kolunda damar yoluyla çalışırken, bir hasta yakınının kolundaki damar yolunu da sökerek kendisini darp ettiğini anlattı.

Sağlık çalışanına şiddet olayı bu kez İstanbul’un Küçükçekmece ilçesindeki Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşandı. Hastanede görev yapan genel cerrahi asistan doktoru Adem Özcan, yaşadığı olayı sosyal medya hesabında şöyle anlattı:

“Bugün işe geldiğimde 3 gündür düşmeyen ateşime (38 derece üstü) rağmen, rapor almayıp nöbetime devam ediyorum. Kolumda damar yolu ile serum tedavisi alarak çok sevdiğim görevimi yaparken, sadece yanlış yerde beklediği için biz doktorlara öfkelenen ve çalışma arkadaşım Dr. Fatma Şahin’in izinsiz şekilde fotosunu çekip başhekimliğe, bakanlığa şikayet edeceğini söyleyen hasta yakını tarafından darp edildim. Pandeminin en yoğun döneminde, üstelik tam kapanmanın olduğu şu günlerde aciliyeti olmayan safra kesesi operasyonu olmak için listeye adını yazdırmaya gelen hasta yakını telefondan fotoğrafı silmesini istediğimde “o eli indir seni si.erim” diyerek koridor ortasında bağırıp kolumda görmüş olduğu damar yolunu bilerek koparmaya çalıştı. İtişme esnasında vücudumun muhtelif yerlerine darbe aldım. Sümeyye B. isimli TC’si elimde bulunan hasta ve hastanın yakını olay yerini terk ederken can güvenliğimi tehdit etmiştir, çalışma motivasyonumu kırmıştır.”

Sözcü’nün haberine göre Dr. Adem Özcan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya seslenerek şunları söyledi:

“Kendimin ve meslektaşlarımın can güvenliğini istiyorum. Yıllardır aldığım eğitimin hakkını verip hastalarıma şifa olmaya çalışırken motivasyonumu kıran bu kaçıncı olay 6 yıllık meslek hayatımda tahmin bile edemezsiniz. Şiddet artık son bulsun, korkuyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.