Avrupa'da İspanya ve Portekiz başta olmak üzere sıcak hava dalgasına bağlı ölümler meydana gelmeye devam ediyor. İspanya'da 678, Portekiz'de 1065 kişi olmak üzere 1700 kişi hayatını kaybetti. Fransa'da ise mesai sırasındaki 2 ölümün aşırı sıcaklarla bağlantılı olabileceği ifade edildi. İngiltere'de de yakın zamanlarda serinlemek amacıyla suya giren 13 kişi öldü.

Avrupa kıtasının birçok yerinde son birkaç gündür sıcaklıklar 40 derecenin üzerinde seyrediyor. İspanya, Portekiz ve Fransa'da sıcaklık nedeniyle alarm durumları yükseltilirken, yetkililer halka uyarılarda bulunuyor. İngiltere de ise sıcaklık 40 dereceye ulaştı. Bu sıcaklıklar mevsim normallerinin çok üstünde olurken, gözler Rusya’ya çevrildi.

Ukrayna Savaşı nedeniyle NATO ile arası bozulan Rusya’ya karşı Avrupa Ülkeleri Ukrayna’nın yanında yer aldılar. Ve silah yardımına başladılar. Bu yardımı engelleyemeyen ve Gizli Silahlarından bir tanesi olan HAARP ile Avrupa’yı hedef aldı. Sıcaklıkların artmasına İklim Silahı ile etki eden Rusya, böylece ülkelerin kendi içindeki sıkıntılarla ilgilenmesini sağlıyor olabilir.

Avrupa’nın doğalgaz, petrol, çelik ve çeşitli madenler üreticisi olan Rusya savaş nedeniyle tüm bu satışları kesti. AB’de ona karşı ekonomik ambargolar getirmeye devam ederken, bu savaşın sonunda Avrupa ekonomilerinin durgunluğa gideceği konuşuluyor. Bu arada doğal gaz yerine kömür ile çalışan elektrik santrallerini yeniden açmak için yapılan çalışmalara aktivistlerden tepkiler geliyor. O yüzden bu savaşın bitmesi en çok Avrupa’yı rahatlatacaktır.

Tesla’nın İklim Silahı Haarp Avrupa’yı zorluyor

Son yıllarda Avrupa’da böyle sıcaklıklar görülmezken, nasıl olduğu üzerine çeşitli görüşler var. İklim değişikliğine bağlanırken, bunun nedenlerini de tam olarak bilimsel bir şekilde açıklayamıyorlar. Tarihin en büyük bilim adamı olan Nikola Tesla tarafından Manhattan’daki laboratuvarında 1920 yılında yaptığı deney sırasında suni depreme neden oldu. Depremi durdurmak için makineyi parçalamıştı. Projesi 2. Dünya Savaşı sonrasında geliştirildi. ABD bu silahı Alaska’da kurduğu Gaskona adlı üsde gizli silah haline getirdi. Savaş sonrasında Ruslarda onun çalışmalarını ele geçirince onlarda bu silahı yaptılar. ABD ile Rusya 2000 yılından bu yana bu silah ile birbirlerine saldırıyorlar. Ülkelerine zarar veriyorlar. Bu noktada Rusların Haarp silahı ile Avrupa’yı zorlamaları bize mantıklı geliyor.

HAARP denen İklim Silahı ile dünyanın herhangi bir yerindeki fay hatlarını harekete geçirerek depremler yaratabilirler, bir bölgeye sıcak hava akımlarını atmosfer üzerinden yollayabilirler. Hatta yağmurlar, seller ve kasırgalar yaratabilirler. Bu silahın varlığını yıllar önce Putin açıklamıştı. Bizim de gizli bir silahımız var demişti. Ukrayna Savaşı sürdükçe, bu işin sonunda Avrupa’yı zorlu bir kış bekliyor diyebiliriz.

HAARP ile sıcak hava dalgaları yollanırken, sonbahar ve kış döneminde de Avrupa’yı seller vurabilir. Kış şartları da sert geçecektir. Bekleyip göreceğiz.

Avrupa’da sıcaklardan ölenler artabilir.

İspanya Meteoroloji Ajansı'nca (AEMET) yayımlanan verilere göre, ülkede son 10 günde 678 kişi yaz sıcakları nedeniyle hayatını kaybetti. Portekiz'de 7-18 Temmuz'da 1065 kişi aynı nedenden yaşamını yitirdi. Böylece sadece iki Avrupa ülkesinde 10 günde 1700'den fazla kişi öldü. Fransa'da 2, İngiltere'de 13 kişi öldü. Fransa'da ise dün Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Bretagne ve Occitanie bölgelerinde mesai sırasındaki iki can kaybının aşırı sıcaklarla bağlantılı olabileceği ifade edildi. Avrupa’da sıcaklardan ölenlerin artma ihtimali bulunuyor.

19 Temmuz’da sıcaklığın ilk kez 40 dereceyi aşarak ülke tarihinin en yüksek seviyesine ulaştığı İngiltere'de ise yakın zamanlarda serinlemek amacıyla suya giren 13 kişi hayatını kaybetti.

İngiltere’de hava sıcaklığının öğle saatlerinde 40 dereceyi aşarak ülke tarihinin en yüksek seviyesine ulaştığı bildirildi.

İngiliz Meteoroloji Kurumu'ndan (Met Office) yapılan açıklamada, başkent Londra’nın en büyük havalimanı Heathrow’da yerel saatle 12.50’de hava sıcaklığının 40,2 derece olarak kaydedildiği, bunun ülke tarihinde bu zamana kadar ölçülen en yüksek sıcaklık olduğu belirtildi.

Bu sabah saatlerinde ülkede sıcaklıkların ilk kez 40 santigrat dereceye ulaşabileceği ve sağlıklı insanlar arasında ciddi hastalık ve hatta ölüm riski oluşturabileceği dikkate alınarak, ilk defa aşırı sıcaklık uyarısı yapılan İngiltere'de şimdiye kadar kaydedilen en yüksek sıcaklık, 2019'da 38,7 santigrat derece olarak ölçülmüş idi.

Seyahat, sağlık hizmetleri ve eğitimi olumsuz etkileyen aşırı sıcaklıklara yönelik "kırmızı alarm"ın 19 Temmuz'a kadar süreceği bildirilmişti. Aşırı sıcakların Luton Havalimanı'ndaki pistlere zarar vermesi uçuşların ertelenmesine neden olmuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.