Selma Gürbüz’ün yapıtlarındaki kadın imgeleri üzerine bir söyleşi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Selma Gürbüz: Dünya Diye Bir Yer” sergisinin küratörü Öykü Özsoy ve Prof. Dr. Dr. Esra Aliçavuşoğlu, sanatçının yapıtlarındaki kadın imgeleri üzerine 10 Mart’ta çevrimiçi canlı bir söyleşi düzenliyor.

Selma Gürbüz'ün daha önce sergilenmemiş yapıtlarını odağına yerleştiren, “Dünya Diye Bir Yer” sergisi kapsamında, Prof. Dr. Esra Aliçavuşoğlu ile serginin küratörü Öykü Özsoy, İstanbul Modern’in YouTube kanalında çevrimiçi yayınlanacak söyleşide bir araya geliyor.

Kadın figürleri üzerine inceleme

Selma Gürbüz’ün yapıtlarında hayat verdiği farklı anlatılara ait kadın imgeleri ve bu imgelerin bilinçdışıyla olan ilişkilerine odaklanacak söyleşi, sanatçının beden üzerine düşünme biçimlerine de değinecek. Canlı gerçekleşecek söyleşide, Esra Aliçavuşoğlu sanatçının çalışmalarına yön veren anlam katmanlarını kadın figürleri üzerinden inceleyecek.  

Esra Aliçavuşoğlu kimdir ?

Prof. Dr. Esra Aliçavuşoğlu, öğretim üyesi olarak çalıştığı Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde sanat tarihi dersleri vermektedir. Daha önce kültür sanat muhabirliği, editörlük ve genel yayın yönetmenliği yapan AICA Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği üyesi Aliçavuşoğlu'nun, ulusal ve uluslararası pek çok akademik yayın, gazete ve dergide makaleleri ve sanat eleştirileri yayınlanmıştır.


Hibya Haber Ajansı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.