ARTANKARA Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı başladı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

ARTANKARA Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı, ATO Congresium’da başladı. Fuarda Ukraynalı sanatçıların eserlerinin yer aldığı bir stant açıldı. Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Andriy Sıbiga ve eşi, Ukrayna’nın standını ziyaret ederek Ukraynalı sanatçıların eserlerini inceledi.

ATO Congresium’da 30 Mart-3 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan 7. ARTANKARA Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı, bugün başladı. Koronavirüs nedeniyle Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen tüm tedbirlerin alındığı Fuar’da Ukrayna standı da açıldı. Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Andriy Sıbiga (Andrii Sybiha) ve eşi Tetyana Sıbiga, Ukrayna standını ziyaret ederek Ukraynalı sanatçıların eserlerini inceledi. Ukraynalı sanatçıların uluslararası anlamda böyle ilgi çekmesinden çok memnun olduğunu belirten Sıbiga, “Ukraynalı sanatçıların ARTANKARA başta olmak üzere buradaki fuarlara katılması artık güzel bir gelenek halini almıştır ve öyle olmaya devam ediyor.” diye konuştu.

UKRAYNALI SANATÇILAR ARTANKARA’YA 3 YILDIR KATILIYOR

Ukraynalı sanatçıların ARTANKARA etkinliğine 3 yıldır katıldığını belirten Büyükelçi Sıbiga, şöyle konuştu:

“Aslında sanatın herhangi bir sınırı ya da zamanı yoktur çünkü sanat duygusal bir dil kullanıyor. Böylece kalplerimize direk dokunabiliyor ve birbirimizi daha derin bir şekilde keşfetmemizi, anlamamızı sağlıyor. O yüzden yüksek kaliteli ve işin ehli olan Ukraynalı sanatçıların ARTANKARA başta olmak üzere buradaki fuarlara katılması artık güzel bir gelenek halini almıştır ve öyle olmaya devam ediyor. Ukrayna, itibarı olan bu sanat platformuna 3 yıldır katılıyor.”

SIBİGA: PANDEMİ ZAMANINDA BİR DİZİ ETKİNLİK DÜZENLEDİK

Öte yandan Sıbiga, bugün düzenlenen etkinliğin daha önceki etkinliklerin devamı olduğunu belirterek, “Aynı zamanda şunu da belirtmek lazım bugünkü fuar bizim daha önce katılmış olduğumuz etkinliklerin devamıdır. Pandemi zamanında bile biz bir dizi etkinlik düzenledik. Bu bağlamda İstanbul’da Polina Somoçkina tarafından ilk defa düzenlenen İstanbul Sanatçı Rezidansı adlı bir inisiyatif vardı. Bu inisiyatif kapsamında uluslararası sanatçılar aynı çatı altında toplandı ve kendi eserlerini ürettiler. Burada onları da görebiliyoruz. Aynı zamanda burada başka bir değerli sanatçımızın olan Olesya Vorak-Dalik’in eserleri de var. Kendisi çok başarılı bir seramik sanatçısı olduğu için seramikten yapılan eserlerini burada görebiliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“UKRAYNALI SANATÇILARLA GURUR DUYUYORUZ”

Düzenlenen bu etkinliğe katılmaktan dolayı çok memnun olduklarını dile getiren Tetyana Sıbiga, “Açıkçası bugünkü etkinliğe katılmaktan çok memnunuz çünkü son ana kadar etkinliğin yapılıp yapılmayacağını bilmiyorduk. Bugün fuara katılan iki sanatçımız olan Polina Somoçkina ve Olesya Vorak-Dalik ile gerçekten gurur duyuyoruz, çok başarılılar. Ukrayna için ARTANKARA, 2015 yılından beri devam ediyor ve gerçekten Ukrayna’nın bu kadar güçlü, başarılı sanatçılarla ve eserleriyle burada tanıtılmasından memnuniyet duyuyoruz.” dedi.

TETYANA SIBİGA: HER ESERİN AYRI BİR MESAJI VAR

Ayrıca Tetyana Sıbiga, Ukraynalı sanatçıların eserlerinin dünya çapında bilinen sanat anlayışının ayrılmaz bir parçası olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Ukraynalı sanatçıların eserleri, dünya çapında bildiğimiz, gördüğümüz sanatın kesinlikle ayrılmaz parçası. Aslında burada sergilenen eserler sanat için sanat anlayışı ile yapılan eserler değil çünkü her birinin ayrı bir mesajı bir anlamı var. Bu bağlamda sanatçılarımızın stantta bulunarak ilgili açıklamaları yapıyor olması büyük bir avantajdır.”

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.