2021 Uluslararası Siena Fotoğraf Ödülleri kazananları

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Dünyanın en prestijli fotoğraf yarışmalarından biri olan Uluslararası Siena Fotoğraf Ödülleri'nde 2021 Yılın Fotoğrafı Ödülü, Hayatın Zorluğu adlı fotoğrafıyla Hatay'lı fotoğrafçı Mehmet Aslan'ın oldu.

163 ülkeden fotoğrafçının katılım gösterdiği yarışmada 11 farklı kategoride ödüller verildi. Kazanan fotoğraflar, İtalya'da düzenlenecek sergide sanaseverlerle buluşacak.

Siena Photo Awards'ta 2021 Yılın Fotoğrafı Ödülü, Hardship of Life (Hayatın Zorluğu) adlı fotoğrafıyla Hatay'lı fotoğrafçı Mehmet Aslan'ın oldu. Fotoğraftaki çocuğun babası Munzir, Suriye’nin İdlib kentinde bir çarşıdan geçerken atılan bomba sonucu sağ bacağını kaybetti. Oğlu Mustafa, annesi Zeynep’in Suriye’deki savaş sırasında açığa çıkan sinir gazına bulaşmasından sonra kullanmak zorunda kaldığı ilaçların neden olduğu doğuştan gelen bir rahatsızlık olan tetraamelia nedeniyle alt ve üst uzuvları olmadan dünyaya geldi. Mustafa’nın gelecekte ne yazık ki henüz Türkiye’de bulunmayan özel elektronik protezlere ihtiyacı olacak.

2021 Sienna Fotoğraf Ödülleri kazananları - Sputnik Türkiye

2/12

© Fotoğraf : Hasan Uçar / SIPA

Büyüleyici yüzler ve karakterler kategorisinde Yüksek Övgüye Değer Ödülüne layık görülen Türk fotoğrafçı Hasan Uçar'ın Kedi Sevgisi fotoğrafında Silivri'de yaşayan ve sokak kedilerine sahip çıkarak onları besleyen yaşlı kadın görüntülendi.

2021 Sienna Fotoğraf Ödülleri kazananları - Sputnik Türkiye

3/12

© Fotoğraf : Sergey Savvi / SIPA

Yarışmanın Yolculuklar ve Maceralar kategorisinin birincisi Rus fotoğrafçı Sergey Savvi'nin 'Bu Orman Benim! başlıklı fotoğrafında vahşi bir filin insanlarla dolu bir cipe saldırma anı görüntülendi

2021 Sienna Fotoğraf Ödülleri kazananları - Sputnik Türkiye

4/12

© Fotoğraf : Ronan Donovan / SIPA

Çevrelerindeki Hayvanlar kategorisinin birincisi ABD'li fotoğrafçı Ronan Donovan'ın çalışması. Bu fotoğrafı çekmek için büyük bir misk öküzü leşinin içine yerleştirilmiş bir kamera kapanı kullanıldı. Bu konum, önümüzdeki aylarda 10 kurttan oluşan sürü için fiili buluşma yeri haline geldi.

2021 Sienna Fotoğraf Ödülleri kazananları - Sputnik Türkiye

5/12

© Fotoğraf : Gustav Willeit / SIPA

Mimarlık ve Kentsel Mekanlar kategorisinde birinci seçilen İtalyan fotoğrafçı Gustav Willeit'in Lona / Biala başlıklı çalışması. BIALA serisi geometrik bir kılavuza sahiptir ve özellikleri kentsel mimariden alınmıştır. Resimler tüm binaları değil, yapıların simetrisini ve modüler geometrisini vurgulamak için cephelerin sadece seçilmiş bir bölümünü gösteriyor. Sanatçı, bir dizi şekil ve rengi ön plana yerleştirerek, binaları faydacı konut işlevinden mahrum bırakabiliyor.

2021 Sienna Fotoğraf Ödülleri kazananları - Sputnik Türkiye

6/12

© Fotoğraf : Marcus Westberg / SIPA

Belgesel ve Foto Muhabirliği kategorisinin birincisi İsveçli fotoğrafçı Marcus Westberg'in Tutsak başlıklı çalışması. Çin’in Shaanxi kentindeki bir tesiste üremek için kullanılan dev bir panda tek başına oturuyor. Nesli tükenmekte olan türlerin esaret altında yetiştirilmesi, vahşi yaşam alanlarının yeniden popülasyonunda önemli bir rol oynayabilir, ancak aynı zamanda “yeşil”, “yenilenebilir” veya “sürdürülebilir” gibi arkasına saklanmak için uygun bir etiket olabilir.

2021 Sienna Fotoğraf Ödülleri kazananları - Sputnik Türkiye

7/12

© Fotoğraf : Shirley Wung / SIPA

Doğanın güzelliği kategorisinde birincilik ödülünü kazanan Tayvanlı fotoğrafçı Shirley Wung'un Yeşil Işık Ormanı başlıklı çalışması. Bir ormanın ortasındaki bir dağ yolu, manzaraya masalsı bir atmosfer veren çok sayıda “parıldayan” ateş böceği tarafından aydınlatılır. Biyolüminesansları, sonunda yumurtaların bırakıldığı çiftleşme ritüelinin bir parçasıdır. Ne yazık ki, kirlilik ateşböceklerinin üremesini engelliyor ve bunun gibi şovları görmek giderek zorlaşıyor.

2021 Sienna Fotoğraf Ödülleri kazananları - Sputnik Türkiye

8/12

© Fotoğraf : Brais Lorenzo Couto / SIPA

Covid-19 kategorisinde birinci seçilen İspayol fotoğrafçı Brais Lorenzo Couto'nun Doğum Günü fotoğrafında bir huzurevi çalışanlarının koronavirüsü yendikten iki hafta sonra 99. yaşına giren Elena Pérez’in doğum gününü kutlama anı görüntülendi.

2021 Sienna Fotoğraf Ödülleri kazananları - Sputnik Türkiye

9/12

© Fotoğraf : Anupam Roy Chowdhury / SIPA

Hareket Halindeki Spor kategorisinin kazananı Hintli fotoğrafçı Anupam Roy Chowdhury'nın Sokak Dövüşü başlıklı fotoğrafı. Yerel güreşçiler, Burrabazar semtindeki Raja Katra pazar alanı içinde bir maçta dövüşüyor. Turnuva her yıl Burrabazar Bayam Samity tarafından Hindistan’ın en önemli festivallerinden biri olan Diwali kapsamında düzenleniyor. Spor müsabakalarına katılmak için yüzlerce kişi toplandı.

2021 Sienna Fotoğraf Ödülleri kazananları - Sputnik Türkiye

10/12

© Fotoğraf : Selene Magnolia / SIPA

Büyüleyici yüzler ve karakterler kategorisinin kazananı Alman fotoğrafçı Selene Magnolia'nın çalışması. Fotoğrafta Bulgaristan'daki Stolipinovo’nun Roman gettosundaki bir sokakta genç bir gelinin düğününe hazırlanışı görüntülendi. Avrupa’da Roman toplulukları 11 milyondan fazla insanı barındırıyor ve Stolipinovo yaklaşık 40.000 kişiyle en kalabalık getto.

2021 Sienna Fotoğraf Ödülleri kazananları - Sputnik Türkiye

11/12

© Fotoğraf : Lopamudra Talukdar / SIPA

Sokak Fotoğrafçılığı kategorisinde birinci seçilen Hintli fotoğrafçı Lopamudra Talukdar'ın Çocukluk başlıklı çalışması. Dünyanın her yerinde gençlerin hayatı tamamen sosyal medya ve internet tarafından yutulsa da, Havana’da çocuklar hala evlerinin avlularında açık havada oynayarak eğleniyor.

2021 Sienna Fotoğraf Ödülleri kazananları - Sputnik Türkiye

12/12

© Fotoğraf : Ben Pulletz / SIPA

20 Yaş Altı kategorisinde birincilik kazanan İngiliz fotoğrafçı Ben Pulletz'in çalışması.

SPUTNİK

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.