Ramazan Ayının Uhrevi Havası, Geleneği ve Bereketi

Mübarek Ramazan ayının son gününü yaşıyoruz. Ramazan ayının anlamı ve amacı gereği rahmet, hikmet, bereket ayında nefsimizin terbiyesiyle birlikte maddi ve manevi yardım etme düşüncemizi de gerçekleştirmeyi istemiş olduk.

Ramazan ayında bir diğer önemli husus da geleneklerinin yaşatılmasıdır. Bu duygular ve düşünceler Ramazan ayı bittikten sonra da devam etmelidir. “İnsan olmak” yaradılışımızın sırrındaki erdemlerde gizlidir.

Bu Ramazan ayında 2 güzel olaya da şahit oldum.

https://www.bursaarena.com.tr/images/upload/c1_40.jpgİlki, Bursa ARENA yetkilisi Hüsamettin Taşdemir beyin, yeni köşe yazarımız Alper Şirvan ile yüz yüze tanışmak ve sohbet etmek amacıyla yaptığı iftar daveti.

Bursa, Kaplıkaya'da gerçekleştirilen iftar buluşmasına, genç yazar Alper Şirvan'ın babası dostum Hüseyin Şirvan Bey ve emekli Edebiyat öğretmeni, Bursa Arena köşe yazarı Aytaç Bozkurt hocamızla birlikte katıldık. Tadına doyulmaz bir Ramazan sohbeti gerçekleştirdik.

Eski Ramazanlardan, Balkanlar'da yaşanılan Ramazan aylarından, Ramazan geleneklerinden söz ettik. Ayrıca Alper Şirvan'ın yazdığı ve yaptığı -yarışmalarda dereceler de alan- eserlerine ve başarmak için inandığı çalışma azmine hayran kaldık. Bilişim ve teknoloji bilgisini de takdir ettik.

Diğer güzel bir olay da, Bursa'nın Dağ Yöresi ilçelerinden olanlar, Maksem Cami alanında düzenlenen iftar daveti idi. Geleneksel hale gelen ve bu yıl ilginin fazla olduğu proğrama, iştirakçiler de maddi ve manevi destek verdiler.

https://www.bursaarena.com.tr/images/upload/c2_36.jpg

Ramazan ayının uhrevi havasını, bereketini ve yardımlaşma duygusunu, bu müstesna akşamda da dostlarımla birlikte yaşamış oldum.

Keles Belenören Derneği'nin, düzenlediği ve geleneksel hale getirdikleri bu anlamlı organizasyon için teşekkür ediyorum.

Başta Lütfü ve Hüseyin Çakın kardeşler olmak üzere, çay işletmecisi Adem Erdem'i, maddi, manevi destekte bulunan dağ yöresi mahalle sakinlerini kutluyorum.

Ramazan ayını uğurlarken rahmetinden, hikmetinden, bereketinden nasiplenmiş olmanın huzurunu yaşamış olmak temennisiyle hayırlı, huzurlu, sağlıklı ömürler dilerim.

Günlerinizin “Bayram Günü” güzelliğinde olması dileği ve duası ile herkese “Hayırlı Bayramlar”..

Bayramımız KUTLU, günlerinizin ve gönlünüz MUTLU, geleceğiniz UMUTLU olsun.

Nice Ramazanlara inşallah...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Aytaç Yıldız Bozkurt 1 yıl önce

Benim için de çok güzel ve özel saatlerdi.Rabbim tekrarını nasip etsin inşAllah.Ben de Alperi tanımaktan çok mutluyum.Selam lar