Bu ayın, uhrevi havasını teneffüs ederek, ruhumuzu ve nefsimizi terbiye etme sınavını yaşıyoruz.

Rabbim, hepinizin niyetlerini, ibadetlerini, dualarını kabul ve makbul eylesin. Sevgili kullarından olmayı nasip etsin. Mübarek ramazan ayını, huşu içerisinde idrak etmek istiyoruz. Ancak bu koronavirüs sıkıntısı bizleri evlerimize hapsetti, hayatımızın tadını bozdu.

Yeri gelmişken, kısa bir dini hikaye (menkıbe, kıssadan hisse) anlatayım;

Cenab-ı Allah'ın sevgili kullarından birisi, ibadetini yaptıktan sonra, açmış ellerini, "Allah'ım, cennete ve cehenneme girecek kulunu çok merak ediyorum, bana görmeyi nasip et.." diye dua etmiş. "Sur kapısından ilk girenin cehennemlik, son çıkanın cennetlik" olduğunu rüyasında görmüş. Adam, gün doğmak üzereyken, erkenden kale kapısının önünde beklemeye başlamış. Bir elinde bastonu, diğer elinde 5-6 yaşlarında torunu ile yaşlı, ak sakallı adam, yavaş yavaş içeri girmiş, ilk gelen olmuş. Adam, bu ihtiyarın cehennemlik olmasına şaşırmış ve cennetlik olanı öğrenmek için günün bitmesini beklemiş. Akşam olmuş, herkes kapıdan birer birer çıkmaya başlamış. Son çıkanın, ilk giren yaşlı adam olduğunu görmüş. Merak etmiş ve hikmetini öğrenmek istemiş. Koşmuş, adamı bulmuş, durumu anlatmış, "ne oldu?" diye sormuş. Yaşlı adam, bir müddet düşündükten sonra, bir şeyin olmadığını, sadece, torununun deniz kıyısında oynarken avucuna doldurduğu kumları göstererek "dede, bak, ne kadar çok. Bundan daha çok ne var." diye sorduğunu, kendisinin de, "Cenab-ı Allah'ın hikmeti, rahmeti, bereketi vardır yavrum.." dediğini söylemiş.

Bağışlaması bol olan Rabbim, cennetine kabul edeceği kullarından olmayı nasip etsin.

Milli ve dini bayramlarımız birlik ve beraberliğimizin ifadesidir. Hatır, gönül, vefa, sevgi, yardım... gibi insan olmanın erdemlerini yaşadığımız müstesna günlerdir.

Sözlerimi, bir şiirimle tamamlamış olayım;

..

BULUŞ

Yağmur yağdı ıslandım,

Demir gibi paslandım,

Divaneydim, uslandım,

Sani buldum Yarabbi...

..

Önceleri "yok"udum,

İlmik ilmik dokudum,

Gece gündüz okudum,

Seni buldum Yarabbi...

..

İşim çok, yolum ırak,

Gönül çorak, dil kurak,

Yolcu bekler bu durak,

Seni buldum Yarabbi...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.