TBMM Başkanvekili Aydın: "Demirtaş’ın açıklamaları akla ziyan bir açıklamadır"
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili Ahmet Aydın, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın "Biz PKK’yı terör örgütü olarak tanımlamıyoruz" açıklamasına tepki göstererek, "PKK’nın terör örgütü olduğunu bütün dünya kabul ediyor. Akla ziyan bir açıklamadır" dedi.
4 Eylül Sivas Kongresi’nin 97’nci yıl dönümü etkinliklerine katılmak üzere karayolu ile Sivas’a gelen TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Sivas Valisi Davut Gül’ü makamında ziyaret etti. Başkanvekili Aydın, günün anısına valilik şeref defterini imzaladı. Sivas’ın bir medeniyet, sanat ve kültür şehri olduğunu söyleyen Aydın, milli mücadelenin temelinin Sivas’ta atıldığını ifade etti.
Bir basın mensubunun HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Alman Süddeutsche Zeitung gazetesine yaptığı açıklamada "Biz PKK’yı terör örgütü olarak tanımlamıyoruz" ifadelerini hatırlatması üzerine Başkanvekili Aydın, "HDP’nin tavrını net bir şekilde görüyorsunuz. Zaman zaman meclisteki konuşmalarına yansıdığında kürsüdeki tavrımızı da net bir şekilde görmüşsünüzdür. PKK’nın terör örgütü olduğunu bütün dünya kabul etmiş durumda. Bir defa sırtını dağa yasladığını, PKK’ya, PYD’ye, YPG’ye yasladığını, siyaset yaparak değilde silahtan destek aldığını, milletin gücünden ziyade silahtan destek aldığını açıklaması akla ziyan bir açıklamadır. HDP’nin bir tavır ortaya koyması lazım. HDP’nin bir karar vermesi lazım, safını net bir şekilde ortaya koyması lazım. Ya siyaset diyecek, ya silah diyecek. Ya demokrasi diyecek, ya da terör diyecek. Eğer terör ve silah diyorsa o zaman siyaset yapmasının hiçbir anlamı yok. Siyasetle silah kesinlikle bir arada olmaz. Demokrasi ile terör bir arada olamaz" dedi.
"PKK’ya terör örgütü dememenin kabul edilebilir bir tarafı yok"
Siyasetin meşru yollardan demokratik kanallardan halkın talep ve beklentilerine cevap vermek için yapıldığını aktaran Aydın konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
"Siz sırtınızı silahlı bir terör örgütüne dayadığını söylüyorsanız ve o kadar insanı, bugün yaklaşık 50 bin insanın ölümüne sebep olan ve yine bu süre içerisinde Türkiye’nin maddi ve manevi anlamda ciddi kaybına yol açan böyle bir örgüte terör örgütü demeyeceksin de ne diyeceksiniz Allah aşkına. Bunun kabul edilebilir bir tarafı yok. Akla ziyan bir açıklamadır. HDP’nin artık bu saatten sonra kararını vermesi lazım. Siyasetse terörle arasına mesafe koyması lazım."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.