Bugün Türkiye de ne yazık ki Çocuk istismarları ve çocuk tecavüzleri patlamış durumda. Bununla beraber hoca diye nitelenen ve akıllarınca din adına madde koyan bazı hocaların açıklamaları da toplumu sinirlendirmektedir. Çocuklar ve kadınlar için sapık fetvalar veren bu sözde hoca takımına, bizde kendi bilgimizle karşı çıkıyoruz. Çünkü ne Peygamberimiz Hz. Muhammed ne de ondan sonra gelen İslam Alimleri, Veliler ve Evliya olarak kabul edilen isimlerden siz hiç böyle konuşmalar ve açıklamalar duydunuz mu? Okudunuz mu? Ben öyle bir şey okumadım. Çünkü yok. O büyükler insanlara Kur'an ahlakını anlatmış; kadınları, erkekleri ve çocukları bu yolda eğitmişlerdir.

Bu düşüncenin kaynağı nedir? Peygamberimizin torunları Hasan ve Hüseyin'i çok sevmesi, onlar büyürken eğitmesidir. Torunlarını o kadar severdi ki, bu sevgisini ashabına da göstermiştir. Çocuk sevgisini anlatmış ve onların eğitimleri için anne ve babalara güzel öğütler vermiştir. İslam gelmeden önce araplar arasında kız çocuk sevilmezdi, hatta doğan bazı kız çocuklarını diri diri mezara gömerek öldürürlerdi. İslamiyet geldi ve bunu yasakladı. Kız çocukları kurtuldular. 1400 yıl öncesinden bugüne kadınlara ve çocuklara en büyük desteği Kur'an da Allah vermiştir. İnsanlık da zaten bunu emretmektedir.

13. Yüzyılda Horasan'da Hoca Ahmet Yesevi tarafından Anadolu’ya gönderilen Hacı Bektaş-ı Veli daha o zamanlar şu meşhur sözünü söylemiştir: ”Kadınlarınızı okutunuz.." Çünkü çocukları doğuran annedir ve çocuklar en çok anneleri ile fazla vakit geçirirler. Anne akıllı ve zeki kadın olursa çocuklar da hayata iyi şekilde hazırlanır.

Bugün çocuklarla evlenme düşüncesini Amerika ve Avrupa'da herhangi bir din adamı söylemiş olsaydı, emin olun o sözleri eden din adamı protesto edilirdi. Medyada da rezil edilirdi. Katolik Kilisesinin başı çocuk istismarcısı papazlarla, rahipleriyle başı dertte. Vatikan her yıl milyonlarca dolar tazminat parasını dava açan ailelere ödüyor. Bunun da önüne geçemiyorlar.

Türkiye'de ise bu papazları örnek alan akılları sekste olan hoca tiplilerin hatta bunların içinde ilahiyat fakültelerinde ders verenlerin açıklamaları, İslam dinine ve onun düşüncesine ters olduğu gibi dine olan inancı da sarsmaktadır. Bu noktada Diyanet İşleri’nin devreye girmesi gerekiyor. Cuma hutbeleri ile en azından toplumun aydınlatılması lazımdır.

Yahudi ve hristiyanlar Kuran’daki ayetleri bozamadıklar için sahte hadis üretmeye başladılar ve bunun sonucunda ortada dolaşan milyonlarca hadis vardır. İslamın ana kaynağı Kuran’dır ve Müslümanlar olarak biz ondan ve onun içindeki ahlaktan sorumluyuz.

Son Söz: Siz hiç peygamberimizin bugünkü yoldan çıkmış hocaların kadın ve çocuklar için söyledikleri sapıkça sözleri söylediğini duydunuz mu ?.. Duyamazsınız yok.. O yüzden bu tür insanların sözlerine karşı tepki göstermemiz insanlık görevidir.

1. Peygamberimiz çocuklara hoşgörü ile yaklaşmış, ilgi göstermiş, şakalaşmıştır. "Yavrucuğum..." gibi sıcak ifadeler kullanmıştır.

2. Peygamberimiz çocuklara taklit yoluyla eğitim yolunu açmıştır. aktarımlara göre, İbn-i Abbas'ın kendisine bakarak abdest alması, Enes'i ve arkadaşını namaza çağırıp kendisine bakarak namaz kılmalarını sağlamıştır.

3. Kontrollü bir disiplin gerekliliğine işarettir.

4. Peygamberimiz, bir çocuğa eve girdiğinde ev halkına selam vermesini tavsiye etmiş ve bu selamla hem kendisinin hem de ailesinin hayır bulacağını eklemiştir. O'nun çocuklarla ilgili bu tür yaklaşımları, hayatın içindeki uygulamalarla irtibatlı ikna temelli eğitim örnekliğidir.

5. Peygamberimiz, çocuk eğitiminde mükafatlandırmayı sosyal ilişki ağırlıklı da gerçekleştirmiştir.

6. Peygamberimiz, içlerinde çocukların da bulunduğu bir toplulukla bir vadiden veya bir yokuştan geçerken, bu hangi vadi ya da bu hangi yokuş gibi sorularla soru cevap şeklinde grup ve çevre eğitimine örneklik oluşturmuştur.

7. Peygamberimizin çocuk eğitiminde tedricilik (azar azar yavaş yavaş) ve sabır faktörüne özen gösterdiğini söyleyebiliriz. Çünkü o hikmetle davranan bir Resül'dü ve tedricilik de insan fıtratına en uygun eğitim metodudur. Kur'an-ı Kerim 23 senede tamamlanmıştır. Namaz örneği bunun en iyi uygulamasıdır. Çocuğu eğitmek konusunu ilgili Kur'an ayetleri ışığında değerlendirmeliyiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.