Rusya Devlet Başkanı Putin’in Türkiye için Ağustos ayını işaret etmesinden sonra bir iç karartıcı haber de İngiltere’den geldi.

Çünkü her iki ülkeden gelecek olan turist Türkiye için çok önemli. Toplamda 5 milyon turist için şu anda umutlarımız suya düşmüş durumda.

İngiltere’de pandemi konusunda sıkıntılar sürüyor.

İngiltere’de normalleşmenin dördüncü aşamasının bir ay ertelenmesinin ardından; turizm ve seyahatlerde yeniden hareketliliğin başlaması, artışa geçmesi de zora girdi.

İngiltere’de normalleşme sürecinde dördüncü aşamanın ertelenmesinin ardından; İngilizler arasında popüler olan Avrupa ve tatil destinasyonlarına yönelik seyahatlerin Ağustos ayından önce yeniden hareket kazanması da zora girdi.

İngiltere’den önemli sayıdaki destinasyonlara yönelik seyahat hareketliliğinin Ağustos ayından önce yeniden başlamasının zor olduğu belirtiliyor.

Turizm yetkilileri, yaşanan son gelişmeler sonrasında yurt dışı tatillerinin Ağustos ayından önce başlamasının mümkün olamayacağı konusunda uyarılarda bulunmaya başladı.

Valencia Otelciler Birliği HOSBEC Başkanı Tony Mayor, İngiltere Büyükelçisi ile yaptığı görüşmenin ardından İngiltere’den yolcu trafiğinin en az Ağustos ayına kadar askıya alınabileceğini belirtti.

Hatırlanacağı üzere geçen günlerde British Airways, Virgin Atlantic ve easyJet, uçuşlarını 19 Temmuz’a kadar iptal ettiklerini duyurmuştu. Bütün bu olumsuzluklara rağmen yine de bazı İngiliz turistlerin tatillerini Türkiye’de geçirmeye çalıştıklarını görmekteyiz.

İngiltere’nin en büyük tur operatörü TUI UK de “devam eden belirsizliği” gerekçe göstererek Temmuz tatillerini iptal etti.

Avrupa ülkelerindeki birçok yetkili isim ve turizm sektörü temsilcileri de Ağustos ayından önce İngilizler için geçerli olan seyahat uyarılarında önemli bir değişiklik beklemiyor.

İngiltere’nin aldığı bu karar ve sonrasında ortaya çıkan bu karamsar tablonun yaşanmasındaki en büyük etken: Delta varyantı

Birçok Avrupa ülkesi, İngiltere’de hızla yayılan Delta varyantına dikkat çekerek; ülkelerin İngiltere’den seyahat edenlere yönelik karantina uygulamasına yeniden başlayabileceklerini ifade ediyor.

Yine de umutlarımızı yitirmiyoruz.

Avrupa ve Rusya’nın kısıtlamalarına rağmen Antalya rakiplerini geçmeyi başardı.

Rusya’nın bu sene siyasi nedenlerle uzattığı uçuş yasağına rağmen Antalya, rakip Akdeniz destinasyonlarını bu hafta sonu da geride bırakmayı başardı. Recep Yavuz’un paylaştığı destinasyon verilerine bakıldığında Rus turistin yurt içi tatil tercihinden sonra Güney Kıbrıs’ta Larnaca dışında popüler destinasyonları tercih etmediği ve Antalya’yı beklediği görülüyor.

Veriler bize gösteriyor ki; Rusya’nın uçuş yasaklarını sonlandırması, Avrupa’nın Antalya’yı kırmızı listeden çıkarması sonrası Antalya turizm sektörü geçen yıldan çok daha iyi bir sezon geçirecek.

Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, geçen yıl olduğu gibi bu yılda; resmi hiçbir kurumun yapmadığı veri toplama, analiz etme ve halkla paylaşma işini sürdürmeye devam ediyor. Yavuz’un 5 Haziran Cumartesi paylaştığı verilere göre Antalya tüm kısıtlamalara ve uçuş yasaklarına rağmen Akdeniz’deki rakiplerinden daha fazla turist almaya devam ediyor.

Yavuz’un paylaştığı verilere göre Cumartesi günü; Antalya’ya 136 uçak ile 25.562 kişi geldi. İlk üçte yer alan ülkelerden gelen uçak ve yolcu sayısı: Ukrayna’dan 38 uçak ile 7.578 kişi, Polonya’dan 26 uçak ile 4.825 kişi ve Almanya’dan 22 uçak ile 4.099 kişi geldi.

necdetbuluz@gmail.com

www.facebook.com/necdet.buluz

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.