Turizm ile ilgili daha önce yazdığımız yazılarda özetle şöyle demiştik:

“İngiltere ve Almanya Türkiye’yi kırmızı listeden çıkarırsa geç de olsa turizm alanında bir patlama yaşayabiliriz. Her iki ülkeden beklenen turist sayısı 5 milyonunun üzerinde hesap ediliyor. Buna gurbetçilerimizi de eklediğimizde tablo daha da değişebilir.”

İngiliz turistlerin Türkiye’yi tercih ettiğini görüyoruz. Temmuz itibari ile İngiltere’den uçuşlar hızlanacak. Bodrum ve Dalaman da programa alındı.

Rezervasyonların da devam ettiği ifade ediliyor.

Şimdi gözler Almanya’ya çevrildi.

Almanya, Türkiye’yi Corona virüsü salgını konusunda 'yüksek riskli ülkeler ‘kategorisinden çıkardı. Türkiye, artık salgın açısından 'riskli ülke' statüsüne geçirildi. Bu durum sektörde hareketliliğe neden oldu.

Alman turizmciler "Türkiye, TUI Almanya müşterilerinin en popüler geleneksel destinasyonlarından biri" diyor.

Gelişmelere göz atalım:

Alman Robert Koch Enstitüsü, Corona virüsü salgınıyla ilgili olarak dünyada risk taşıyan ülkeler hakkında yayınladığı listede yeni bir düzenlemeye gitti. Buna göre bir süredir 'yüksek riskli ülkeler' kategorisinde bulunan Türkiye bu listeden çıkarıldı ve 'riskli ülke' kategorisine indirildi.

Bu değişiklik sonrasında Türkiye’ye seyahat eden Alman vatandaşlarının ülkelerine geri dönüşte 10 gün karantinada kalmaları gerekmeyecek. Bunun yerine sadece negatif PCR test sonucu ibraz etmeleri yeterli olacak. Değişiklik öncesinde Türkiye’ye seyahat eden yolcuların 10 gün karantinada kalması 5. günde negatif test sonucu ibraz edilmesi halinde karantina sonlandırılabiliyordu.

Karar yaz tatilini Türkiye’de geçirmek isteyen Alman vatandaşları ve Almanya’da yaşayan Türkler açısında önemli. Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy bir süre önce Türkiye’nin bulunduğu kategoriden çıkarılması için Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’la birlikte Almanya’ya giderek temaslarda bulunmuştu.

Almanya listelerde yaptığı değişikliklerle Çekya, Vatikan ve İtalya’yı riskli ülkeler kategorisinden çıkardı.

Almanya'nın Türkiye'yi 'yüksek riskli ülke' statüsünden çıkararak 'riskli ülke' kategorisine almasının arından pazarda hareketlenme başladı.

Ülkenin en büyük seyahat grubu TUI, Ege bölgesine geri döndüğünü açıkladı. Şirketin resmi web sitesinde yapılan açıklamada, şirketin bugünden itibaren Ege'deki tatil destinasyonlarını da sunmaya başladığı kaydedildi.

Antalya bölgesinde çok sayıda otelin şimdiden açıldığı belirtilen açıklamada, Dalaman, İzmir ve Bodrum'daki otellerin de Antalya'dakileri takip ettiği kaydedildi. Açıklamada, ''Ege'de ilk oteller önümüzdeki haftadan itibaren açılmaya başlayacak. Otellerin çoğu ise temmuz başında açılacak. TUI fly Düsseldorf, Frankfurt, Hannover, Münih ve Stuttgart'tan Dalaman'a kademeli olarak uçuşları başlatacak.'' denildi.

Temmuz ayının başına kadar Ege bölgesinde 100, Antalya bölgesinde ise 1000 otelin açılacağını açıklayan TUI, şirketin Türkiye'deki 2 bin 500 oteli misafirlerine sunacağını belirtti.

Şirketin açıklamasına göre 18 Haziran'da İzmir'e, 25 Haziran'da Bodrum'a ve 26 Haziran'da Dalaman'a TUI'nin ilk paket tur misafirleri gelecek. TUI'nin hava yolu şirketi TUIfly da, 2 Temmuz'dan itibaren Dalaman'a direkt uçmaya başlayacak.

TUI Almanya CEO'su Marek Andryszak, ''Çok sayıda tatilci Türkiye'ye dönmemizi bekliyordu. Ege destinasyonlarında boşuna devamlı misafir almıyor. Çünkü yüksek kaliteliler: Türkiye, TUI Almanya müşterilerinin en popüler geleneksel destinasyonlarından biri.'' dedi.

Türkiye'deki tatil köylerinin sağlık ve güvenlik tedbirleri anlamında çığır açan birinci sınıf her şey dahil tesisler olduğunu kaydeden Andryszak, Türkiye'nin yüksek sezonda bile rakipsiz bir fiyat/performans dengesi sunduğunu söyledi.

Haberler ve gelişmeler olumlu ve umut verici. Sektöre nefes aldıracak hareketliliğin artarak sürmesini temenni ediyoruz.

necdetbuluz@gmail.com

www.facebook.com/necdet.buluz

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.