Öykü evlerinde büyür çocuklar.

Kendi öykülerinden yoksun.

..

Yaşam ve hayat, eş anlamlı sözcükler diye açıklanır. Oysa enerjileri farklıdır. Yaşam bu alemle sınırlanırken hayat, sonsuzluğu çağrıştırıyor. Ya da bana öyle geliyor.

Sözcükler notalar gibi, sayılar gibi soyuttur. Yani markete gidip bir kilo nota, sayı alamayız. Bu kadar soyut kavramlar,bir başka soyut kavrama dönüşür ve yaşamımızın ortasına oturur. Ve Para, bu yaşamda en ciddiye aldığımız soyuttan somuta evrilmiş kavram oluverir! Soyut kavramlar birden midemize oturuverir! Ciddiye aldığımız her şey içinde komikliği de barındırıyor. Soyut sözcükler şiirleştiğinde daha da soyur oluverir.

..

GÜNEŞ İÇİMİZDE

İç dışa çevrilirken

Kim çeker içini

Kar yağar kandıranlara

Sağdan bakıp sol-duranlara

Son sancı, hatırlamaz ki ilk acıyı!

..

Dünya, insana dar gelir,

Kendi ile savaştığında.

Değişmeye dirençle

Işığını kaybeder insan.

..

Düştü, kaldı mı,

Düştü, kalktı mı?

..

Işık yağar ışıkların üstüne

Hangi yöne baksak

Gün ışığı içimizde

***
 

Doğru, kısa, o an için olan haldir.

Gerçek, biraz daha geniş zamanı ve mekanı kapsar.

Hakikat ise, mekansız ve zamansız değişmeyen kavramlardır.

Bu kadar soyut kavramlar içinde nedir tutunacağımız hakikat? Her insanın merak ettiği değişmeyen hakikat? Sadece bir frekans olduğumuz ve bu seviyeden yaşamı algıladığımız düşüncesi var. Ve düşünceler de soyut! Bilinmeyen hayatta da tutunduğumuz Tanrı kavramı, en soyut olarak insan düşüncesinde yer alır.

***

Yaşam, harman alanım

Sorgulardır sabanım,

Eski örtüler yırtılınca

Hayata yollandım.

*** 

Bu hayatta bir bütün olduğumuzu kavrama ve ona göre davranma sorumluluğumuz var. Bir örnek verirsek, sizin çocuğunuz, hepimizin çocuğudur. Sizin mutlu ve mutsuzluğunuz hepimizin duygusudur. Bütüne dahil olmak ki ayrı değiliz, insana sunulan tek yoldur. Varlık değil varoluşta bir sözcük yani bir nefesiz. Can tozları, ışık tozlarına doğru yol alır. Bütünsellik, “tevhit” “birlik” “tao” “brahman, prana” bu anlamlardadır.

İnsan var mıdır?

***

Kuş-konmaz

Sağ sığmaz, sol sağ-maz.

İkilik kalkmadan

Bütünlük olmaz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.