Köşe Yazarımız ELVİN ABDURAHMANLI'ya, Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı "Vatana Üstün Hizmet" ödülleri..

Bursa Arena / Haber Merkezi

Azerbaycan Cumhuriyeti Diaspora Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Karabağ Savaşı sürecinde Vatana Üstün Hizmet gösteren muhtelif devlet görevlileri ve etkin kişileri üstün hizmet madalyonu ve teşekkür belgeleriyle takdir ve ilan etti.

Bakanlığın bu konudaki açıklamasında;

"Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanının 25.12.2020 tarihli 899 saylı kararıyla:

Yurt dışında Azerbaycan Diaspora (Lobi ve Lobicilik) faaliyetlerinde etkili olan STK başkanlarına Azerbaycan Cumhuriyeti Diaspora Bakanlığı aracılığıyla vatana üstün hizmetten dolayı 92 kişiye üstün hizmet madalyonu ve 273 kişiye de üstün hizmet teşekkür belgesi verilmesi kararı alınmıştır" denildi. 

Üstün Hizmet Teşekkür Belgesi - 1. Belge

Alınan karar çerçevesinde AGİH-Azerbaycan Gençlerinin İstanbul Hemreyliyi STK- kurucusu ve Mütevelli Heyeti Başkanı, Uluslararası İlişkiler ve İstihbarat uzmanı Elvin Abdurahmanlı 2019-2020 yılında Vatana Üstün Hizmetlerden dolayı Azerbaycan Cumhuriyeti Diaspora Bakanlığı tarafından 26.12.2020 tarihinde yapılan web kongrede “Üstün Hizmet Teşekkür Belgesi” takdim edildi.

Bakanlığın diğer bir açıklamasında;

"Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın 22.12.2020 tarihli kararıyla,

“Karabakh is Azerbaijan” Milli Platformunun koordinatörlerinin Azerbaycan Ordusunun galibiyetiyle sonuçlanan 44 günlük 2. Karabağ Savaşında Azerbaycan’ın hak sesini, savaş esnasında ermeni tecavüzkâr siyasetini ve gerçekleri dünya medyasına duyurulmasında desteğe göre dolayı ve Vatana üstün Hizmetlerden dolayı dünyanın 56 ülkesinde faaliyetde olan 56 koordinatörden 20 koordinatörün üstün hizmetlerinden dolayı ‘‘üstün hizmet belgesi’’ verilmesi uygun görülmüştür." denildi.

      Vatana Üstün Hizmet Teşekkür Belgesi - 2. Belge

Azerbaycan Cumhuriyeti Diaspora Bakanlığı Tarafından 28.12.2020 tarihinde Dünya Azerbaycanlılarının Dayanışması isimli webkongerede Azerbaycan Cumhuriyeti Diaspora Bakanlığı ‘‘Karabakh is Azerbaijan’’ Milli Platformunun Türkiye Cumhuriyetindeki Koordinatörü Uluslararası İlişkiler ve İstihbarat uzmanı Elvin Abdurahmanlı Azerbaycan Cumhurbaşkanı'nın kararıyla 2. defa “Vatana Üstün Hizmeti”nden dolayı “Üstün Hizmet Teşekkür Belgesi” takdim edilmiştir.

Diaspora Bakanlığı web sayfası /  Elvin Abdurahmanlı'nın Bursa Arena E'Gazete'deki takdir gören makalelerinden.  

Diaspora Bakanlığı web sayfası / Bursa Arena makale ve haber paylaşımı

_____________________________________________________

Kaynaklar:

http://diaspor.gov.az/xeberler2020/x2259.php

http://diaspor.gov.az/xeberler2020/x2255.php

http://diaspor.gov.az/xeberler2020/x2248.php

http://diaspor.gov.az/xeberler2020/x2239.php

http://diaspor.gov.az/xeberler2020/x2070.php

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.