SONRADAN GÖRME ZÜPPEYİ yazmıştım ki; 

Aralarında E.Amiral Cem Gürdenizi'nde bulunduğu 104 Emekli Amiral sözüm ona muhtıra, uyarı yayınladılar. Doğrusu MAVİ VATAN fikrinin mimarlarından olduğu söylenen  Cem Gürdeniz nasıl böyle bir girişimde bulunabilmiştir? Benim açımdan merakı muciptir!. Tabi bütün gerçeklerin ortaya çıkacağına inanmaktayız.

Bildiriyle ilgili olarak değerlendirme yapmadan önce tarihi gerçeği hatırlatmak isterim.

Ülkemizde askeri müdahalelerin öncesinde MUHTIRA AÇIKLAMALAR yapılmış ve arkasından müdahaleler gelmiştir. Bildiri yayınlayan emekli Amiraller bu gerçeği bilmiyor olamazlar!

Bu bildiri önemli bir girişimdir hiçbir şekilde "zevzekler" denilerek "fikir açıklaması" denilerek geçiştirilemez.

Söyleyecek sözü olan fikri olan her vatandaş gibi bu emekli amiraller de fikirlerini hassasiyetlerini şahıslar olarak açıklasalar kendi düşüncelerine hizmet etmiş ve uyarı tavsiyeleri dikkate değer bulunabilirdi. İşte o zaman devlete uzun süre hizmet etmiş komutanlar olarak değerlendirilebilirdi. Olmadı yanlış yaptılar.  Yaptıkları milletin vicdanında karşılık bulmadı. Girişimlerinin büyük tepki alacağını nasıl düşünemezler! Gerçekten anlaşılır değildir.

Milli savunmamız açısından çok üzücü bir durum.

"Deniz Kuvvetlerimizi bunlar mı yönetti!?" Değerlendirmelerine muhatap oldular!
Neden daha önceki darbelerde olduğu gibi açıklamaları işaret fişeği olmasını mı  istediler?

104 E. Amiral "zevzeklik"mi yaptılar? Ya da içlerinde bazı "uyanık"ların gazına mı geldiler?

Milletin kahır ekseriyetinin "Darbe heveslisi" olarak değerlendirdiği bildiriye imza atanlar; ABD Başkanı 12 Eylül müdahalesini yapanlar için "bizim çocuklar" demişti. Bugün gene bir ABD yetkilisi çıkıp onlar bizim çocuklar deme ihtimalleri nedir!?

Ülkemizde amiral olmuş emekli olmuş devletin itibar verdiği bu kişiler; şayet DARBE HEVESLİSİ teşebbüste bulunmuşlarsa, şayet "zevzeklik" yapmışlarsa, şayet bazılarının gazına gelecek kadar strateji yoksunları iseler,  şayet dış mihrak destekli olarak bu bildiriyi yayınlamışlarsa(?) her üç halde de ÜLKEM İÇİN üzülmemek elde değil!

Önce milletten en sert tepkiyi aldılar.

Şimdi yargıya hesap verecekler. Yargılamanın ŞEFFAF OLMASI ÇOK ÖNEMLİ! Gerek bundan böyle darbe çağrıştıracak darbe heveslisi davranışı sergileyenlerin ders almaları, gerekse Türkiye'de "darbeci" de olsa adil şeffaf yargılamanın yapıldığını hem yargılananların hem de ülkemize ders vermeye kalkışan üstten bakan batılılara ders niteliğinde olacaktır. Hepsinden önemlisi ise; YARGILAMANIN ADİL YAPILMASIDIR. 

Bu teşebbüs TURNUSAL KAĞIDI GÖREVİ yapacaktır. Geçmişte olduğu gibi bazı siyasetçi, akademisyen, aydın kimlikli şahısların ünvanlarına sığınarak YANDAN ÇARKLI DARBE ŞAKŞAKÇILIĞI yaparlarken görülecektir. Onların da bu süreçten ders çıkarmaları sağlanmalıdır.

Daha önce birkaç defa; Demokrasi havariliği yapıp darbe ve dahili harici müdahale heveslileri görmezlikten gelinmemeli diye uyarılarda bulunmuş ve "ABD'li, Avrupalı dostlarımız demokrasi için bize yardım etsinler" kabilinde açıklama yapan CHP genel başkan yardımcısı da yargıya hesap vermeli diye yazmıştım.

ABD ve AB müttefikliği Suriye'yi Irak'ı Libya'yı demokrasi getirmek için yerle yeksan etmediler mi? Söz konusu vatansa kimseye müsamaha gösterilemez. Müsamaha, fırsat kollayanlara cesaret verecektir. Vermiştir.

Bildirinin arkasında kimler varsa tez zamanda ortaya çıkarılmalıdır.
Bilinmelidir ki; TÜRKİYE'DE HANGİ MAKAMLARDA VE ÜNVANLARDA ve İSİMLERDE (Ahmet, Mehmet vb.)OLURLARSA OLSUNLAR KRİPTOLAR AÇIĞA ÇIKARILMADIKTAN, BİLİNMEDİKTEN SONRA HER ZAMAN BEKLENMEDİK OLAYLARLA KARŞILAŞMAMIZ MUKADDERDİR.

Bundan böyle hiç kimse darbe hevesinde bulunmasın bu millet 15 Temmuz'da durduğu yerde durmaktadır!

GELELİM ZÜPPEYE;

Afilli, toplumun alışık olmadığı gibi giyinenler için kullanılan sözdü züppe, 70'li yıllarda İspanyol paça olarak bilinen geniş paçalı pantolonlar yakası uzun rengarenk gömlekler vardı böyle giyinenler göze batar, İstanbul başta büyükşehirlerde kabul görseler de böyle giyinenler Anadolu insanının gözünde züppe idi. Züppenin geçmişteki hikayesi böyle. Bu güne gelindiğinde pantolon paçası züppelik için yeteri bulunmamakta(!) Madem züppe o halde tam tekmil olmalı züppe!
İşte günümüzde züppe;

Görgüsüz yeni yetme içinde bulunduğu şartları kavrayamamış kavrayamadığı gibi hazmedememiş şımarık taklitçi hiçbir değer ve iddia sahibi olmamış olamamış olma ihtimali de olmayan kaybolmuş kişilikler!

Poz verdiği milyon dolarlık dört çeker lüks arabası ve üzerindeki bilmem ne marka libası ile sanki başkasının ceketini giymiş gibi sırıtan boynunda ünlü, markası görünür şekilde fuları ile mafya bozuntusu görüntüsü veren cehaleti yüzünden akan türediler.

İşte bunlar her dönemin figüranlarıdırlar ve her dönem türerler, türediler.

Son zamanlarda bu tipler level atladıkları gibi "ne de çok ne de çok" dedirten türden.
"Ne de çok ne de çok" sözünün hikayesini ben anlatmayayım(!) Bilenler bilmeyenlere anlatsın Nasrettin Hoca misali :)

Meşhur hikayedir ya; "Karadenizli hemşehrimiz Londra'da aracı ile trafiğe çıkar çıkar çıkmasına da İngiltere'de trafik soldan ilerlemektedir. Bizim Karadenizli sağ şeritten trafiğe katılır fakat bütün araçlar üstüne üstüne gelmekte olduğu sırada arabasında radyosundan bir anons duyar spiker bir deli sağ şeritte seyretmetedir lütfen dikkat der. Bizim karadenizli "ne pirusu hepisu hepisu der" kendi kendine! Çünkü karedenizli hemşehrimize göre kendisi doğru yolda diğer sürücüler ters gitmekte!

Gördüğümüz manzaraya bakınca ülkenin prıl pırıl gençleri "hepisu ters yola girmiş de bunlar doğru yoldalar!.. Yani demem o ki bu tipler o kadar çoğaldıki sanırsınız başka bir ülkede yaşıyoruz.

Bu yeni yetmeler "görgüsüz nereden ve nasıl irtikap edildiği belli olmayan zenginlikle" ülkemizde yüzbinleri bulan üniversite mezunu mühendisler öğretmenler ve daha nice meslek sahibi pırıl pırıl gençlerimiz iş bulamaması sebebi ile cep harçlığı için ya emekli babasının kıt kanaat geçimine yük olmanın ezikliğini hisseder ve genç yaşında mutsuzluğu dip yaparken şımarık görgüsüz nasıl nereden eline geçirdiği zenginlikle işi ot çekmeye vardırmışlar gibi görünüyor!

Bu görüntüler sonrasında 2023'te bu durum nasıl sonuç verebilir sizce? Soruyu şöyle de sorabiliriz; "İKTİDARA OPERASYONMU ÇEKİLİYOR!"
İşsiz üniversite mezunu gençlerimiz nasıl bir tepki verirler bu duruma!
Olan biten tiyatral durum kimin ve kimlerin işine yarayacak! Milletin işine yaramadığı kesin.

Problemleri halının altına süpürmek kendinizi kandırmaktan başka hiçbir işe yaramaz!  benden söylemesi.
Bu tiplerin bu kadar serpilip büyümesi ayrıca sadece iktidar partisinin sorunu da değildir elbette. BU TİPLERİN PARTİSİ OLMAZ ONLAR İŞLERİNE BAKAR FIRSAT NEREDE ORADA OLURLAR kenarından köşesinden bir yetki alanı kazanmış belediyeler de dahil parti ve meşrep ayırmadan bu tipler serpilip gelişirler. Buralar adeta bu tiplerin üreme alanlarıdır.

Önce ahlak ve maneviyat eğitim ve öğretimi verilmez, kul hakkını helali haramı ve bizim kadim değerlerimizi ifade eden mefhumları literatürden çıkarır ve bu tipler "bal tutan parmağını yalar" saçmalığı ile beslenirlerse çocuklarınızı, yeğenlerinizi, mahallenizin çocuklarını tanıyamazsınız. Onlar zaten sizi hiç tanımazlar çünkü onlara göre sizler "işini bilmeyen salaklarsınız!" Çünkü siz evinize helal rızkın peşindesiniz. Çünkü siz hesap gününe inanmaktasınız.

Ancak onlar avucunuzun içinden kayarken onlara sordunuz mu! "değirmenin suyu nereden geliyor" diye. Sormadıysanız bu işe en azından manevi ortağı olmuşsunuz demek değil midir?

Bu tipler genelde kendi çapında kendi periferisinde ünlü olduğunu düşünen bir şekilde makam mevki ve siyasi ayrıcalık elde etmiş, bunları elde ederken de kırk takla atmakta beis gürmemişlerin "oğlu, yeğeni, damadı, kızı vb." genellikle de bunlardan oluşmaktadırlar.

Sakın bunlar toplumun çok azınlığıdır, bahsetmeye de değmez demeyin bunlar toplum da inanılmaz reaksiyona sebebiyet veren hemen her yerde değişik şekilde endam eden tiplerdir.

Bunları hafife almanız önemsememeniz sizi toplumunda önemsemediği şeklinde  yanıltmasın derim. Başka ne diyeyim bilemedim.

Sorular soru içinde akıl olmazların zoru içinde! (NFK)

Zalim soykırımcı Çin tarafından Doğu Türkistan da yapılan BARIN KATLIAMInı şiddetle kınıyorum ve Uygur kardeşlerimize yaptıklarının hesabının sorulacağını Çin'e hatırlatıyorum.

Doğu Türkistan mutlaka bağımsızlığına kavuşacaktır.

Vesselam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.